Ga terug
–+ servings
Gevulde paprika
Recept afdrukken
4.50 van 2 stemmen

Gevulde paprika

Gevulde paprika met een pittig gehakt mengsel en alle groente die je nog over hebt.
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: nederlands
Trefwoord: Gehaktballen, geitenkaas, groenten, paprika
Porties: 2

Ingrediënten

  • 3 paprika's
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 ml passata
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl cayennepeper
  • peper en zout
  • 100 gram geraspte ovenkaas mix van mozzarella, emmentaler en jonge kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de paprika's in de lengte door midden en haal de kern met pitjes eruit. Laat bakken in de oven terwijl het gehaktmengsel maken.
  • Rul het gehakt tot het bijna gaar is en voeg dan de ui, de knoflook, cayennepeper, peper en zout toe. Bak even mee en voeg dan de passata toe.
  • Leg een deksel op de pan en laat dit minimaal een kwartier pruttelen. Dit zorgt ervoor dat het zure van de tomaat wegtrekt, alle smaken goed mengen en de saus lekker dik wordt.
  • Haal de paprika's uit de oven. Het kan zijn dat er wat vocht in de paprika's ligt, giet dat weg. Vul dan alle paprika's zo vol mogelijk met het gehaktmengsel, verdeel de kaas erover en zet nog eens 5 a 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.