Ga terug
–+ servings
surinaamse bami
Recept afdrukken
4 van 4 stemmen

Surinaamse bami

Heerlijke zelfgemaakte surinaamse bami met zoetzure komkommer
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: surinaams
Trefwoord: bami, kip stroganoff, pittig, recept, surinaamse bami
Porties: 2

Ingrediënten

  • 200 gram spaghetti
  • 2 kipfilets, in stukken gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 tl gemberpasta
  • 1/2 tl 5 kruiden mengsel
  • 1 tl trassi (garnalenpasta)
  • 1 flinke el tomatenpuree
  • 2 tl sambal badjak
  • 2 maggi blokjes
  • 50 ml zoute ketjap (asin)
  • 25 ml zoete ketjap (manis) (en misschien nog wat meer)
  • scheutje zonnebloemolie

Instructies

  • Kook de spaghetti in ruim water met de maggi blokjes al dente.
  • Verhit een beetje zonnebloemolie in een wok of een andere grote koekenpan. Fruit de knoflook kort aan en voeg dan de tomatenpasta, de gemberpasta, de 5 kruiden, de trassi en de kip toe. Bak totdat de kip gaar is.
  • Voeg de spaghetti aan de kip toe samen met de 2 soorten ketjap. Roerbak totdat de ketjap en het tomatenmengsel gemengd zijn en goed blijft zitten aan de spaghetti. Mocht het te droog worden kan je altijd nog wat zoete ketjap toevoegen.
  • Breng op het einde op smaak met sambal. Ik heb zelf 2 theelepels gebruikt, maar dit is eigen keuze. Roerbak dit ook nog even door en dien direct op met zoetzure komkommer.