Ga terug
–+ servings
bloemkoolsoep
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep met pesto en oude kaas
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Hoofdgerecht, lunch, Soep
Keuken: nederlands
Trefwoord: bloemkool, koolhydraatarm, pesto, soep
Porties: 4

Equipment

  • Staafmixer

Ingrediënten

  • 2 kleine bloemkolen (of 1 hele grote)
  • 500 ml groente bouillon
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • scheutje olijfolie
  • peper, zout en chilipeper
  • 4 el pesto
  • 4 el geraspte kaas

Instructies

  • Verhit wat olie in de pan en fruit hier de knoflook en ui in.
  • Voeg dan de schoongemaakte bloemkool toe en de bouillon. Het is niet erg als de bloemkool niet onder water staat..leg de deksel op de pan zodat de bloemkool kan gaarstomen.
  • Wanneer de bloemkool gaar is pureer je alles. Kijk even of je de soep dik genoeg vindt. Is het te dun? Laat dan op het vuur. Te dik? Voeg wat bouillon toe.
  • Breng de soep op smaak met peper, zout en chilipeper. Pas op met zout want er zit al behoorlijk wat in de bouillon.
  • Garneer met pesto en geraspte kaas en serveer direct.