Ga terug
–+ servings

halloumi salade met een harissa dressing

Een heerlijke koolhydraatarme salade met halloumi op smaak gebracht met za'atar en een harissa dressing
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: halloumi, harissa, koolhydraatarm, salade
Servings: 2

Ingrediënten

  • 1 blok halloumi
  • 1 el za'atar
  • 1 krop romainse sla
  • 1/2 komkommer in plakjes gesneden
  • 1/2 rode ui in ringen gesneden
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 3 theelepels harissa
  • 1 theelepel citroensap
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Snij de halloumi in reepjes en breng op smaak met de za'atar
  • Verhit een goede anti-aanbakpan met wat zonnebloemolie en bak hierin de halloumi. Laat na het bakken even uitlekken op wat keukenpapier.
  • Meng de Griekse yoghurt met de harissa en citroensap.
  • Was de sla en laat goed uitlekken. Meng vervolgend met de dressing van Griekse yoghurt/harissa/citroensap.
  • Voeg de komkommer, rode ui en halloumi aan je sla toe en hussel even rond.
  • Serveer met optioneel nog wat extra za'atar over de salade gesprenkeld.