halloumi salade met een harissa dressing
Een heerlijke koolhydraatarme salade met halloumi op smaak gebracht met za'atar en een harissa dressing
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd15 minuten min
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: halloumi, harissa, koolhydraatarm, salade
Servings: 2
- 1 blok halloumi
- 1 el za'atar
- 1 krop romainse sla
- 1/2 komkommer in plakjes gesneden
- 1/2 rode ui in ringen gesneden
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- 3 theelepels harissa
- 1 theelepel citroensap
- zonnebloemolie
Snij de halloumi in reepjes en breng op smaak met de za'atar
Verhit een goede anti-aanbakpan met wat zonnebloemolie en bak hierin de halloumi. Laat na het bakken even uitlekken op wat keukenpapier.
Meng de Griekse yoghurt met de harissa en citroensap.
Was de sla en laat goed uitlekken. Meng vervolgend met de dressing van Griekse yoghurt/harissa/citroensap.
Voeg de komkommer, rode ui en halloumi aan je sla toe en hussel even rond.
Serveer met optioneel nog wat extra za'atar over de salade gesprenkeld.