Trefwoord: bao buns, koriander, pittig, pulled chicken
Porties: 2
Equipment
Stoommandje
Ingrediënten
2kipfilets
1/2tlzout
1/2tl paprikapoeder
1/2tl chilipoeder
1/4tlknoflookpoeder
4elbbq saus
150mlwater
sriracha (optioneel)
1/2komkommer in dunne reepjes gesneden
1/4rode kool fijngesneden
1rode chilipeper fijngesneden
verse koriander
Instructies
Meng de paprikapoeder, chilipoeder, knoflookpoeder en het zout en wrijf hiermee de kip in. Verhit wat olie in een pan en bak de kip aan alle kanten aan. Giet dan het water erbij, deksel op de pan en laat dit een uurtje pruttelen.
Na een uur kan je de kip met 2 vorken uit elkaar trekken. Zit er nog teveel vocht bij? Laat dan de deksel van de pan af en laat op het vuur staan totdat al het vocht verdampt is. Voeg als laatste de bbq saus en optioneel de sriracha toe en meng dit goed.
Beleg elke bao met wat komkommer, rode kool, chilipeper, verse koriander en pulled chicken.