Ga terug
+ servings
Bunless burger
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Bunless burger

Een dubbele cheeseburger met sla in plaats van een hamburgerbroodje
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: burger, cheeseburger, coleslaw, koolhydraatarm, mayonaise
Porties: 2

Ingrediënten

  • 4 burgers
  • 4 plakjes cheddar
  • 4 plakjes augurk
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 1 tomaat in plakjes gesneden
  • 6 bladeren ijsbergsla
  • 2 theelepels bbq saus
  • 2 theelepels mayonaise
  • peper en zout
  • 2 vellen bakpapier

Instructies

  • Breng de burgers op smaak en bak aan beiden kanten aan, wanneer ze bijna gaar zijn leg je op elke burger een plakje cheddar.
  • Leg 2 bladeren ijsbergsla over elkaar heen. Wanneer de burgers gaar zijn, leg er dan één op de sla, leg hier een plak tomaat en wat ui overheen, dan nog een burger, dan nog een plakje tomaat en ui en dan de augurk. Maak dit stapeltje af met een theelepel bbq saus en een theelepel mayonaise
  • Ondertussen wassen we de sla en deppen we de bladeren weer goed droog.
  • Leg dan het derde blad sla op je burger en vouw alles netjes om de burger heen. Vouw een vel bakpapier dubbel en wikkel dit dan ook weer om je burger heen. Zorg dat de onderkant goed dichtgevouwen is dat als er wat tussenuit valt dit in je bakpapier terecht komt.
  • Herhaal dit bij je andere bunless burger en dien direct op.