Gegrilde zalm in een romige spinazie saus
Een heerlijk koolhydraatarm recept van gegrilde zalm in een romige spinazie saus
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd15 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: koolhydraatarm, roomsaus, spinazie, zalm
Servings: 4
- 4 zalmmoten
- 400 gram spinazie
- 3 tenen knoflook fijngehakt
- 200 gram roomkaas
- 100 ml kookroom
- 40 gram geraspte parmezaanse kaas
- 2 eetlepels citroensap
- peper en zout
- klontje boter en wat olijfolie
We gaan dus eerst de zalm bakken. Verwarm wat boter en olie in een anti
aanbak pan. Breng de zalm op smaak met peper en zout. Hou het vuur hoog
en wanneer de pan goed heet is bakken we de zalm eerst met huidkant naar
beneden. Als de zijkanten er tot de helft gaar uit zien draaien we de
zalm om en bakken we deze totdat de overige helft van de zijkanten er
gaar uit zien. Haal uit de pan en laat rusten.
Oke, nu een detail. Wil je dat je roomsaus wit blijft? Spoel je pan dan
even om. Doe je dit niet dan maakt de bruine boter je saus direct bruin.
Maakt voor de smaak niet zoveel uit, alleen voor het uiterlijk. Als je
je pan hebt omgespoeld, smelt dan opnieuw een klontje boter in de pan.
Fruit de knoflook kort aan en bak dan alle spinazie totdat deze geslonken is.
Voeg dan de roomkaas, kookroom en parmezaanse kaas toe en roer door totdat alles goed gemengd is.
Breng dit op smaak met de citroensap, peper en het zout.
Leg je zalmmoten op de spinazie roomsaus en serveer.