courgette lasagne
Recept afdrukken

Courgette lasagne

Een heerlijke koolhydraatarme lasagne met courgette
Bereidingstijd30 min
Totale tijd1 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: courgette, Gehaktballen, koolhydraatarm, lasagne, tomatensaus
Porties: 4

Ingrediƫnten

  • 2 courgettes
  • 500 gram gehakt
  • 400 ml gezeefde tomaat
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel Italiaans gemengde kruiden
  • 250 gram ricotta
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 50 gram geraspte mozzarella
  • peper en zout
  • verse basilicum (optioneel)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schaaf met een kaasschaaf in de lengte plakjes van de courgettes. Leg
    deze op een keukenpapier, zout erop, keukenpapier erop om al het vocht
    eruit te laten trekken of gril ze even voor.

  • Rul het gehakt en giet daarna al het vocht af. Voeg vervolgens de ui en de knoflook toe en bak dit even mee.

  • Breng het gehakt op smaak met peper en zout en voeg de gezeegfde tomaat toe.

  • Breng dit weer op smaak met oregano en Italiaanse kruiden en laat dit
    minimaal 15 minuten pruttelen totdat de saus goed is ingekookt.

  • Proef dan even of de saus genoeg op smaak is gebracht, zo niet voeg dan nog zout toe.

  • Doe in een bakje de ricotta met de parmezaanse kaas en meng.

  • We gaan nu onze ovenschaal vullen. We beginnen met de saus, hierop
    verdelen we alle courgette slierten, hier smeren we onze ricotta mengsel
    overheen en als laatste strooien we de mozzarella eroverheen.

  • Bak dit 30 minuten af in de oven.

  • Haal uit de oven, garneer eventueel nog met basilicum en laat 5 minuten staan voordat je het opdient.

Notities

De lasagne 5 minuten laten staan helpt ook weer met het stevig worden zodat je mooie stukken kunt opdienen in plaats van een in elkaar gestort gerecht.