Soto ajam (Indonesische kippensoep)
Een koolhydraatarme versie van de Indonesische kippensoep
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd1 uur uur 15 minuten min
Gang: lunch, Soep
Keuken: Indonesisch
Trefwoord: kippensoep, koolhydraatarm, soep, soto
Servings: 2
- 1 kipfilet
- 1/2 ui fijngesneden
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 1/2 theelepel gember
- 1/2 theelepel laos
- 1 laurierblaadje
- 1 eetlepel ketjap
- 1 kipbouillonblokje
- 1 liter water
- 2 eieren
- 100 gram tauge
- verse peterselie
- beetje olie
Fruit de ui en knoflook samen met de gemberpoeder en laos. Voeg dan het
bouillonblokje, het water, laurierblaadje en ketjap toe.
Doe hierin je kipfilet en laat dit een uurtje met deksel op de pan
pruttelen. De bouiilon kookt in dus vandaar dat we straks genoeg over
houden voor 2 grote kommen.
Na een uurtje haal je de kip uit de bouiilon en pluk je deze met twee vorken uit elkaar.
Kook ondertussen de 2 eieren , ik hou van zacht gekookt; 6 minuten, maar je kan uiteraard ook de eieren hard koken.
Doe als eerste de bouillon in de kommen, haal wel even het
laurierblaadje eruit, en verdeel dan de tauge, kip, eieren en wat verse
peterselie over de kommen.