Ga terug
–+ servings
soto ajam
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Soto ajam (Indonesische kippensoep)

Een koolhydraatarme versie van de Indonesische kippensoep
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd1 uur 15 minuten
Gang: lunch, Soep
Keuken: Indonesisch
Trefwoord: kippensoep, koolhydraatarm, soep, soto
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 kipfilet
  • 1/2 ui fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1/2 theelepel gember
  • 1/2 theelepel laos
  • 1 laurierblaadje
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 kipbouillonblokje
  • 1 liter water
  • 2 eieren
  • 100 gram tauge
  • verse peterselie
  • beetje olie

Instructies

  • Fruit de ui en knoflook samen met de gemberpoeder en laos. Voeg dan het
    bouillonblokje, het water, laurierblaadje en ketjap toe.

  • Doe hierin je kipfilet en laat dit een uurtje met deksel op de pan
    pruttelen. De bouiilon kookt in dus vandaar dat we straks genoeg over
    houden voor 2 grote kommen.

  • Na een uurtje haal je de kip uit de bouiilon en pluk je deze met twee vorken uit elkaar.

  • Kook ondertussen de 2 eieren , ik hou van zacht gekookt; 6 minuten, maar je kan uiteraard ook de eieren hard koken.

  • Doe als eerste de bouillon in de kommen, haal wel even het
    laurierblaadje eruit, en verdeel dan de tauge, kip, eieren en wat verse
    peterselie over de kommen.