Verwarm de oven voor op 170 graden.
Meng de boter met je suiker en het zelfrijzend bakmeel tot een mooi en
stevig deeg. Het is nu nog erg kruimelig. Haal er 1/3 af en laat dit
verpakt in huishoudfolie rusten in de koelkast.
Voeg je ei toe aan het overige deeg en kneed dit verder. Als het goed
is, is je deeg niet meer kruimelig maar juist mooi soepel en goed uit te
rollen. Indien je deeg toch nog te droog is, voeg dan wat water toe
(let op: doe dit met 1 el per keer). Als het juist te nat is voeg je wat
bloem toe.
Vet je taartvorm goed in. Rol je deeg uit en bedek hiermee je taartvorm.
Schil je appel en snij in blokjes of plakjes. Meng de appel samen met het kaneel, de nootmuskaat en de maizena.
Doe je appelmengsel in de taart.
Pak het achtergehouden deeg uit de koelkast en verkruimel over je taart.
Druk bij de randjes een beetje aan zodat het niet uit elkaar valt
wanneer je je taart straks gaat snijden.
Dep nog wat opgeklopt ei over je crumble deeg en bak dan af in de oven,
zo’n 45 minuten. Hou in de gaten dat je crumble niet te donker wordt, in
dat geval kan je je taart afdekken met aluminiumfolie.