Ga terug
–+ servings

Plaattaart met tomaat en geitenkaas

Een heerlijk en snel recept voor een vegetarische plaattaart met geitenkaas en tomaat
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, lunch
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: geitenkaas, roomkaas, tomaat, vegetarisch
Servings: 8

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 100 gram roomkaas
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 2 grote tomaten
  • verse basilicum
  • 1/2 eetlepel sesamzaad
  • 1/2 eetlepel maanzaad
  • 1/2 theelepel uipoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • peper
  • 1 eidooier

Instructies

  • Verwarm de oven op 220 graden.
  • Meng de roomkaas met de zachte geitenkaas en breng dit op smaak met wat peper.
  • Rol je bladerdeeg uit en snij een ondiepe lijn ongeveer een cm van de rand zodat die buitenste rand straks goed omhoog kan komen.
  • Smeer je room/geitenkaas mengsel dan op je bladerdeeg, pas op dat je die buitenste rand leeg laat.
  • Snij de tomaat in dunne plakken en verdeel dit over je bladerdeeg. Laat wederom die buitenste rand leeg.
  • Meng de sesamzaadjes met de maanzaad, knoflookpoeder, uipoeder en het zout en strooi dit over je plaattaart.
  • Smeer die buitenste randjes in met de opgeklopte eidooer en bak dan af in de oven. Het duurde bij mij 20 minuten voordat de plaattaart mooi goudbruin en knapperig was.
  • Garneer met verse basilicum en dien meteen op.