Ga terug
–+ servings
plaattaart met tomaat en geitenkaas
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Plaattaart met tomaat en geitenkaas

Een heerlijk en snel recept voor een vegetarische plaattaart met geitenkaas en tomaat
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, lunch
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: geitenkaas, roomkaas, tomaat, vegetarisch
Porties: 8

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 100 gram roomkaas
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 2 grote tomaten
  • verse basilicum
  • 1/2 eetlepel sesamzaad
  • 1/2 eetlepel maanzaad
  • 1/2 theelepel uipoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • peper
  • 1 eidooier

Instructies

  • Verwarm de oven op 220 graden.
  • Meng de roomkaas met de zachte geitenkaas en breng dit op smaak met wat peper.
  • Rol je bladerdeeg uit en snij een ondiepe lijn ongeveer een cm van de rand zodat die buitenste rand straks goed omhoog kan komen.
  • Smeer je room/geitenkaas mengsel dan op je bladerdeeg, pas op dat je die buitenste rand leeg laat.
  • Snij de tomaat in dunne plakken en verdeel dit over je bladerdeeg. Laat wederom die buitenste rand leeg.
  • Meng de sesamzaadjes met de maanzaad, knoflookpoeder, uipoeder en het zout en strooi dit over je plaattaart.
  • Smeer die buitenste randjes in met de opgeklopte eidooer en bak dan af in de oven. Het duurde bij mij 20 minuten voordat de plaattaart mooi goudbruin en knapperig was.
  • Garneer met verse basilicum en dien meteen op.