150gramgratin kaas (mix van mozzarella, emmentaler en goudse kaas)
Instructies
VOOR DE KIP
Verhit de olie in een stoofpan en doe hier al je kruiden in. Bak even aan totdat alle geuren vrijkomen.
voeg dan de kip toe en bak aan totdat je kip aan de buitenkant bruin gebakken is.
Voeg het water toe, zet een deksel op de pan en laat op laag vuur de kip gaar sudderen.
Hou af en toe in de gaten of er nog voldoende water in zit en je kip niet aan het droogkoken is. Let op, zodra de kip goed gaar is willen we juist wel dat er geen vocht meer in zit.
Je weet dat de kip goed gegaard is als je met een garde de kip kan loskloppen (wel eerst even wat kleinere stukken maken, ik weet niet of het werkt als de kip nog helemaal heel is). Dit werkt ook een stuk sneller dan met 2 vorken.
VOOR DE ENCHILADA'S
Aangezien we de kip al gemaakt hebben beginnen we met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.
Nu gaan we de enchilada saus maken. In een steelpan meng je de tomatenpuree met de chilipoeder, uipoeder, knoflookpoeder, komijn, suiker, appelcider azijn en het bouillonblokje. Voeg dan het water toe en laat op zacht vuur even pruttelen. Dit is alleen zodat de suiker is opgelost en alle smaken gemengd zijn.
Smeer een ovenschaal in met een dun laagje enchilada saus.
Verdeel de kip over de 8 wraps en rol ze op. Leg ze naast elkaar in de ovenschaal en smeer de rest van de saus eroverheen.
Strooi de kaas erover en garneer met fijngesneden koriander.
Bak af in de oven totdat de kaas goed gesmolten is, zo’n 15 minuten.