Ga terug
+ servings
Kipfilet gevuld met een kaas spinazie saus
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Kip gevuld met een romige spinazie kaassaus

Een heerlijk en makkelijk recept voor gevulde kipfilet met spinazie en kaas
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: kaas, kipfilet, koolhydraatarm, spinazie
Porties: 4

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 200 gram roomkaas naturel
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • 50 gram geraspte parmezaan
  • 75 gram fijngesneden rauwe spinazie
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel italiaanse kruiden
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • scheutje olie
  • 12 kleine satéprikkers

Instructies

  • Meng de roomkaas met de mozzarella, parmezaan, knoflook en spinazie.

  • Meng in een apart bakje de chilipoeder, italiaanse kruiden, peper en zout en meng.

  • Snij de kipfilets open zodat je ze straks weer kan dichtvouwen (dus pas
    op dat je het niet helemaal door snijdt) en breng de binnenkant op smaak
    met de kruiden.

  • Vul je kipfilets met de vulling, vouw dicht en maak dicht met de sateprikkers.

  • Verhit een beetje olie in de pan. Breng nu ook de buitenkant van de kip
    op smaak met je kruidenmengsel en bak je kip dan gaar. Het gaat sneller
    als je een deksel op de pan legt, het duurde bij mij ongeveer 10
    minuten.

  • Als je nog vulling overhoudt voeg dit dan op het laatst toe aan de pan
    en leg dan de deksel weer terug totdat dit ook gesmolten is.

  • Serveer met een salade en/of met lekkere gebakken aardappelen.