Ga terug
–+ servings
kip in champignon roomsaus met bloemkoolpuree
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Kip in een champignon roomsaus met bloemkoolpuree

Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Trefwoord: bloemkoolpuree, champignonssaus, kipfilet, koolhydraatarm
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 kipfilets in blokjes gesneden
  • 250 gram champignons in plakjes gesneden
  • 1/2 chilipeper fijngesneden
  • 100 ml slagroom
  • 50 ml water
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1/2 kipbouillonblokje
  • 1 eetlepel (verse) peterselie
  • oregano
  • chilipoeder
  • peper en zout
  • scheutje olie

Instructies

  • Breng de kip op smaak met oregano, paprikapoeder, chilipoeder, peper en
    zout en bak in wat olie aan totdat de kip mooi bruin van buiten is.

  • Haal de kip uit de pan en fruit in diezelfde pan de ui, chilipeper en
    knoflook. Voeg de champignons toe en bak deze totdat ze gebruind zijn.

  • Voeg dan de slagroom, het water en het halve bouillonblokje toe. Voeg de
    kip weer toe aan de pan en laat dit op zacht vuur pruttelen totdat de
    kip gaar is.

  • Voeg als laatste de creme fraiche en de peterselie toe en roer door
    totdat je een mooie dikke saus hebt. Is je saus te dun? Laat dan nog
    even inkoken.

  • Serveer met de bloemkoolpureen en garneer eventueel nog met wat peterselie en chilipoeder.