Ga terug
–+ servings
Arancini
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Arancini met Boursin risotto

Arancini met Boursinrisotto
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd29 minuten
Gang: Borrelhapje
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Arancini met Boursin risotto
Porties: 15

Ingrediënten

Voor de risotto

  • 2 el olie
  • 150 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 gram risotto
  • 600 ml bouillon
  • 100 gram Boursin
  • 40 gram parmezaanse kaas, fijn geraspt

Verder

  • 1 bol mozzarella, in blokjes gesneden
  • 1 kommetje bloem
  • 1 ei, opgeklopt
  • 1 kommetje paneermeel
  • 500 ml olie om in te bakken
  • Pesto om bij te serveren

Instructies

  • Verhit 1 el olie in een koekenpan en fruit de ui aan. Voeg de risottorijst toe en bak kort mee tot de rijstkorrel glazig is. Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe, roer af en toe door, tot de risotto gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Mocht de risotto te droog worden, voeg dan heet water toe.
  • Verhit intussen ook een el olie in een andere koekenpan en bak de champignons aan tot deze goudbruinzijn.
  • Voeg wanneer de risotto gaar is de gebakken oesterzwammen, de Boursin en de Parmezaan toe. Roer door en breng indien nodig verder op smaak met peper en zout. Laat afkoelen
  • Maak je handen vochtig en neem een eetlepel risotto en druk dit plat in je hand. Leg een blokje mozzarella erop, vouw dicht en rol op. Herhaal met de rest.
  • Haal elk bolletje eerst door de bloem, dan het ei en dan de paneermeel. Laat stevig worden in de koelkast terwijl je de olie opwarmt.
  • Verhit de olie tot 180graden en bak de arancini 5 minuten, totdat ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op wat keukenpapier.
  • Serveer met een dip zoals pesto of truffelmayonaise.