Ga terug
–+ servings
Pasta diavola met stracciatella
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Pasta diavola met stracciatella

Pasta diavola met stracciatella
Bereidingstijd14 minuten
Totale tijd14 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Pasta diavola met stracciatella
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram pasta
  • 2 el olijfolie (+ optioneel een el extra op het einde)
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1/2 a 1 tl chilivlokken (afhankelijk van of je ervan houdt)
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blik gepelde tomaten a 400 gram (ik vind Mutti het lekkerst)
  • 20 gram boter
  • 1 tl suiker
  • 1 bakje, a 150 gram, stracciatella kaas
  • Wat verse basilicum

Instructies

  • Kook de pasta in gezouten water al dente.
  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit de knoflook, ui en chilivlokken aan tot de ui glazig begint te worden. Voeg de tomatenpuree toe en bak een paar minuten mee.
  • Voeg de gepelde tomaten toe en prak deze fijn. Laat op laag vuur pruttelen terwijl de pasta kookt, je wil de saus ver inkoken.
  • Voeg de boter, gekookte pasta, een scheutje pastawater en de suiker toe. Breng indien nodig op smaak met peper en zout en de extra eetlepel olijfolie.
  • Serveer met stracciatella kaas en verse basilicum.