Ga terug
+ servings
Rode curry met stoofvlees
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Rode curry met stoofvlees

Rode curry met stoofvlees
Bereidingstijd3 uur
Totale tijd3 uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: aziatisch
Trefwoord: Rode curry met stoofvlees
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 500 gram riblappen, in stukken gesneden
  • 2 flinke el rode currypasta
  • 500 ml runderbouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 stengel citroengras
  • Sap van een kwart limoen
  • 2 paksoi, in reepjes gesneden

Instructies

  • Breng het vlees op smaak met peper en zout. Verhit de olie in een sudderpan en braad het vlees rondom aan tot bruin gebakken (meer bruin = meer smaak).
  • Voeg de currypasta toe en bak 2 a 3 minuten mee. Voeg dan de bouillon, de helft van de kokosmelk toe en de citroengras stengel, roer door, en laat 2 a 3 uur met deksel op de pan sudderen op laag vuur of op 160 graden in de oven. Roer af en toe eens door.
  • Voeg wanneer het vlees gaar is en uit elkaar valt de rest van de kokosmelk, de limoensap toe en de paksoi toe, proef of je het verder op smaak moet brengen met zout en laat zonder deksel op de pan sudderen en de saus inkoken tot de gewenste dikte.
  • Serveer met gekookte rijst, verse basilicum en eventueel wat chilipeper en limoen als garnering. Wil je meer groenten toevoegen, dan zou ik er gekookte peultjes of sugarsnaps bij doen.