Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de suiker met de eieren op tot een romige massa. Voeg de olie toe en meng door.
Voeg het zelfrijzende bakmeel en de kruiden toe en meng tot alles net gecombineerd is. Voeg de geraspte appel toe en spatel door.
Bedek een springvorm met bakpapier en vet in. Giet 400 gram van het beslag hierin en bak 20 minuten af in de oven, tot de cake gaar is. Een sateprikker moet er schoon uit kunnen komen.
Vervang het bakpapier, vet nogmaals in en voeg weer 400 gram beslag toe. Bak weer 20 minuten. Herhaal een 3ekeer.
Laat alle cakes helemaal afkoelen op een afkoelrek.
Verhit in een steelpan de roomboter tot dit lichtbruin is en notig ruikt. Het duurt ongeveer 8 a 10 minuten, roerregelmatig door anders gaat het spetteren. Laat afkoelen en weer uitharden tot het de textuur heeft van zachte boter op kamertemperatuur.
Klop de roomkaas op met de poedersuiker. Tip: voeg de poedersuiker beetje bij beetje toe zodat het niet alle kanten opstuift. Voeg de boter toe en meng goed door.
Verdeel over de eerste cake 4 flinke el frosting, leg de 2e cake hierop en verdeel hier ook 4 flinke el frosting op. Leg de 3e cake erop en verdeel hier de rest van de frosting op, ook aan de zijkanten.
Bewaar de cake in de koelkast.