Ga terug
–+ servings
Zalm wellington
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Zalm wellington

Zalm wellington
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd43 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Zalm wellington
Porties: 4

Ingrediënten

  • 1 el olie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 400 gram spinazie
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 zalmfilet van ongeveer 600 gram (zonder huid)
  • 1 kuipje Boursin Bieslook & Sjalot

Instructies

  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalot aan. Voeg, wanneer de sjalot zacht is, de knoflook en spinazie toe en bak mee tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen. Knijp daarna zoveel mogelijk vocht uit de spinazie.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit op een bebloemd aanrecht en verdeel de helft van de spinazie in het midden. Leg hier de zalm op, breng op smaak met peper en zout, en smeer in met de Boursin. Verdeel de rest van de spinazie hier overheen en vouw dan dicht als een pakketje. (snij eventueel de overlappende delen bladerdeeg weg, je kunt dit gebruiken om de bovenkant mee te versieren). Zorg dat alle naden goed gesloten zijn en keer het pakketje om zodat de naadkant aan de onderkant ligt.
  • Smeer in met het losgeklopte ei en bak 20 a 25minuten af in de oven, tot het bladerdeeg goudbruin is.
  • Laat 5 minuten rusten en snij vervolgens in plakken.