Ga terug
+ servings
Wokgarnalen met Sweet Chili aardappels
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Wokgarnalen met Sweet Chili aardappels

Wokgarnalen met Sweet Chili aardappels
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: aziatisch
Trefwoord: Wokgarnalen met Sweet Chili aardappels
Porties: 2

Ingrediënten

  • 3 el olie
  • 1 zak CêlaVíta Sweet Chili aardappels
  • 1 paprika, in reepjes gesneden
  • 1/2 rode ui, in halve ringen gesneden
  • 400 gram rauwe garnalen, ontdooid
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1/4 tl chilivlokken
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sriracha
  • 1 el honing
  • 1 tl sesamolie
  • Sesamzaad
  • Verse peterselie, fijngehakt

Instructies

  • Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de aardappeltjes tot deze gaar zijn, zo’n 10 á 12 minuten.
  • Maak de garnalen schoon en dep deze goed droog. Breng op smaak met peper en zout. Meng intussen ook de saus door dede sojasaus, de sriracha, honing en sesamolie te mengen. Zet opzij.
  • Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de paprika en ui tot deze zacht beginnen te worden. Haal uit de pan en zet opzij. Voeg de overige el olie toe en bak de garnalen met de knoflook en de chilivlokken tot de garnalen gaar en roze zijn.
  • Voeg de paprika toe aan de garnalen, samen met de saus die eerder is gemaakt. Roer alles door totdat de saus begint te kleven aan de garnalen.
  • Serveer de garnalen met de groenten en de aardappels. Garneer met wat sesamzaadjes en fijngehakte peterselie.