Ga terug
–+ servings
rendang
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Rendang

Rendang
Bereidingstijd3 uur
Totale tijd3 uur 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: aziatisch
Porties: 3

Ingrediënten

  • 800 gram Ierse runderriblappen, in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm gesneden
  • 3 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode pepers
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1.5 tl gemberpoeder
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 2 el olie (+ extra voor het bakken van het vlees)
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 stengel citroengras
  • 2 el seroendeng of geroosterde kokosrasp
  • 600 gram sperziebonen
  • 1 tl sambal
  • gekookte witte rijst

Instructies

  • Verhit een scheut olie ineen stoofpan. Bak het vlees rondom aan tot dit bruin gekleurd is. Doe dit eventueel in etappes.
  • Pureer ondertussen de sjalotten, knoflook, rode pepers, korianderpoeder, gemberpoeder, kurkuma poeder en de olie tot een gladde pasta.
  • Voeg de pasta toe aan het vlees en bak 2 a 3 minuten mee.
  • Voeg de kokosmelk en de stengel citroengras toe en laat, met deksel op de pan, 2 uur sudderen of totdat het vlees gaar is (maar nog niet uit elkaar valt).
  • Verhit een koekenpan op het vuur en doe hier het vlees en bijna alle saus in. Bak op laag vuur totdat het vlees donkerbruin begint te kleuren en het vlees wel heel zacht begint te worden. Je kunt kiezen hoever je de saus wil laten inkoken ook. In deze fase zal je zien dat er een olie laagje op het vlees komt te staan, dit is ook wat we willen. Schep op het einde de seroendeng of geroosterde kokosrasp door het vlees, breng nu op smaak met zout, en bak kort nog even mee.
  • Blancheer intussen de sperziebonen in water en doe vervolgens in de pan waar nog een restant van de saus van het vlees in zit. Voeg een tl sambal toe en bak door totdat de bonen gaar zijn.
  • Serveer het vlees met de bonen en witte rijst. Bami erbij is ook lekker!