Ga terug
–+ servings
Roerbak udon noodles met kip en kool
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Roerbak udon noodles met kip en kool

Roerbak udon noodles met kip en kool
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd14 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: aziatisch
Trefwoord: Roerbak udon noodles met kip en kool
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 el zonnebloemolie
  • 300 gram Chinese kool, in dunne reepjes gesneden
  • 180 gram Hakubaku udon noodles
  • 300 gram kipgehakt
  • 1 el sesamolie
  • 5 stengels bosui, in ringen gesneden
  • 50 gram mirin
  • 70 gram sojasaus
  • sesamzaad
  • Optioneel: crispy chili olie

Instructies

  • Verhit de zonnebloemolie in een ruime koekenpan en bak de kool tot deze zacht is.
  • Kook intussen de udon noodles gaar zoals op de verpakking vermeld staat.
  • Haal de kool uit de pan en zet opzij. Voeg het kipgehakt toe en rul tot de kip bruin gekleurd en gaar is. Voeg de sesamolie ende bosuien toe, houd wat van de groene delen achter om straks het gerecht mee te garneren, en bak mee tot de bosuien zacht zijn.
  • Voeg de kool, noodles, mirin en sojasaus toe. Menggoed door. Dien op en garneer met sesamzaad en extra bosui en crispy chiliolie.