witte chocolade macadamia cookie

Witte chocolade macadamia cookies

Wie kent deze van de AH? Ik wel en ik ben fan! Maar de mijne zijn eigenlijk nog lekkerder omdat ze vers zijn. Wanneer je deze verse eet merk je pas hou oud die van de supermarkt zijn.

Macadamia

I love macadamia, het is de beste noot die er is! Wel een beetje prijzig dus als je een klein budget hebt kun je ze ook vervangen met amandelen.

Snel en makkelijk

Het fijne aan dit recept is dat je het deeg niet hoeft te laten afkoelen. En dat je ondanks dat toch van die lekkere dikke cookies krijgt!

Variaties

Denk je nou, ik heb deze nu wel gezien. Dan kun je ook klassieke chocolate chip cookies maken. Dat recept staat hier!

Witte chocolade macadamia cookies

Witte chocolade macadamia cookies
Bereidingstijd10 min
Totale tijd1 uur
Porties: 16

Ingrediënten

  • 225 gram koude ongezouten roomboter
  • 300 gram witte kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 360 gram zelfrijzend bakmeel hier zit al bakpoeder in. Indien je bloem gebruikt moet je 1 tl bakpoeder toevoegen
  • 1 tl maizena
  • 1/2 tl zout
  • 100 gram witte chocolade in grove stukken gehakt
  • 140 gram ongezouten macadamia, grof gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Snij de koude boter in blokjes en meng met de suiker totdat je een smeuig geheel hebt. Dit kan eventjes duren.
  • Voeg dan één voor één de eieren toe en meng totdat de eieren goed zijn opgenomen.
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, maizena en zout toe. Meng totdat alles net gemengd is, dus opletten dat je niet te lang doorgaat met mengen.
  • Voeg als laatste de helft van de chocolade (de rest gebruiken we zo) en de macadamia toe.
  • Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en schep met een ijsschep een ruime hoeveelheid deeg op de bakplaat. Als je geen ijsschep hebt kan je ook genoeg deeg pakken en vormen tot een kleine gehaktbal. Er passen 5 cookies op 1 bakplaat. Duw nog wat stukken chocolade bovenop elk deegbal.
  • Bak de cookies in 10 minuten af, de randjes moeten goudbruin zijn. Voor mooie ronde cookies kun je een grote ronde uitsteekvorm gebruiken en de cookies direct na het bakken, dan zijn ze nog zacht, daarin rond swirlen. Ook druk ik ze een beetje plat en trek ik de bovenkant een beetje los voor een meer rustieke uitstraling. Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat zelf en leg ze dan voorzichtig op een afkoelrek. Herhaal dit proces met de overige cookies.
  • Omdat ze zo chewy zijn moet je ze helemaal afkoelen voordat je ze opeet.

4 Comments

    • foodfromclaudnine

      foodfromclaudnine

      Hi Francis,

      Deze zijn inderdaad heel lekker! Er hoeft geen bakpoeder bij als je zoals in het recept staat zelfrijzend bakmeel gebruikt (daar zit al bakpoeder in). Als je gewone tarwebloem gebruikt moet je 1 tl bakpoeder erbij doen.

      Je kunt het deeg heel goed invriezen zelfs, wel eerst even in ballen verdelen. Je kunt ze rechtstreeks uit de vriezer in de oven doen, maar dan moeten ze wel 2 minuten langer.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch
nl_NLDutch en_USEnglish