wentelteefjes
Ontbijt,  Lunch

Wentelteefjes – French Toast

Weet je wat dé truc is voor perfecte wentelteefjes? Niet voorgesneden brood gebruiken.

De voorgesneden boterhammen zijn namelijk veel te dun en daardoorkrijg je niet het gewenste resulaat. Je wil dat je brood namelijk een knapperige buitenkant heeft, maar een smeuige binnenkant.

Koop dus een heel brood, of bak er zelf één, en snij daar plakken van.

Verder is het een recept dat we allemaal wel kennen, maar toch zal ik het hier even herhalen.

Voor 2 personen:

  • 3 dikke plakken brood (liefst iets ouder brood)
  • 2 eieren
  • 125 ml melk
  • 1 tl vanille essence
  • 1 tl kaneel
  • boter
  • Optioneel: vers fruit, maple syrup of suiker

1. Snij je plakken brood door de helft zodat je 6 stukken brood hebt, 3 pp.

2. Meng 2 eieren samen met de melk, kaneel en vanille essence.

3. Doop hier je brood in. Laat even liggen zodat je brood dit mengsel goed kan opnemen.

4. Verhit een klontje boter in een koekenpan. Haal je brood uit het mengsel, laat het overtillige mengsel even utidruppelen en bak dan aan beide kanten mooi goudbruin.

5. Serveer met vers fruit en maple syrup of suiker en extra kaneel.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.