vitello tonnato

Vitello Tonnato

Nu de kerstperiode weer in aantocht is denken we allemaal aan ‘wat zullen we gaan maken’. Je wil iets smakelijks maar het liefst ook makkelijks maken, we staan die dagen al genoeg in de keuken!

Vitello tonnato

Dit vind ik dan een ideaal voorgerecht. De tonijnsaus maak je van tevoren en dan is het alleen nog een kwestie van opdienen. Tegelijkertijd is dit enorm lekker en maak je wél indruk met dit gerecht. Ideaal toch?!

Tonijnsaus

De tonijnsaus maak je met mayonaise, kappertjes, citroensap en peper en zout in de blender. In het begin kan de blender wat moeite hebben met het malen, maar hou vol want je ziet na een seconden of 30 dat alles netjes tot een gladde saus gemalen wordt. Je hebt misschien de neiging om nog wat sap/water/olie toe te voegen maar doe dit niet! Dan eindig je met een te dunne saus.

Mayonaise

Dit gerecht bevat mayonaise, wil je dit een keertje zelf maken? Kijk dan even naar dit recept. In 1 minuut heb je verse mayonaise gemaakt!

Kalfsfricandeau

Je zou zelf kalfsfricandeau kunnen braden, voor dit gerecht zou je het op de traditionele manier moeten koken, maar ik hou van die hele dunne plakjes en dat is heel lastig te bereiken zonder machine. Ik koop dus gesneden kalfsfricandeau bij de slager.

Vitello Tonnato

Dun gesneden kalfsfricandeau met een tonijnsaus
Bereidingstijd10 min
Totale tijd10 min
Porties: 4

Ingrediënten

  • 300 gram gesneden kalfsfricandeau
  • 1 blik tonijn op water
  • 5 el mayonaise
  • 2 el kappertjes Ik hou van kappertjes dus doe lekker veel. Je zou kunnen beginnen met 1 eetlepel en dan even proeven.
  • 2 el citroensap
  • peper en zout
  • peterselie en kappertjes als garnering

Instructies

  • Blend de tonijn, mayonaise, citroensap en kappertjes tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de kalfsfricandeau over 4 borden of dien op op één bord en verdeel de tonijnsaus eroverheen.
  • Garneer met fijngehakte peterselie en extra kappertjes. Dien eventieel op met stokbrood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch