vijgenjam

vijgenjam

Zelf jam maken is eigenlijk zo makkelijk. Fruit, suiker, uurtje laten pruttelen, schone weckpot en klaar!

Vijg op zichzelf vind ik niet zo super, maar gebakken door iets heen of zoals in deze ja. Heerlijk! Dit past bij zoveel dingen heel goed.

Zoals op scones met wat clotted cream, of bij gebakken feta, of gewoon op een toastje met wat (blauwe) kaas.

Vijgenjam bewaren

Wil je de jam langere tijd bewaren, kook dan je weckpotten minimaal 20 minuten uit en laat ze drogen op een schone theedoek. Serveer je het direct, net als ik, dan kan je de jam in een gewone pot doen.

vijgenjam

Vijgenjam

Een fantastische zelfgemaakte jam van vijgen
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur
Porties: 12

Ingrediënten

  • 300 gram vijgen in vieren gesneden
  • 125 gram kristalsuiker
  • 2 stokjes kaneel
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel citroensap

Instructies

  • Verhit de vijgen samen met het suiker, de citroensap en de kaneelstokjes in een steelpan en laat dit een uurtje op zacht vuur pruttelen.
  • Roer elke 10 minunten door.
  • Na dat uur zul je merken dat de vijgen zacht zijn geworden en er een jam is ontstaan. Haal de kaneelstokjes uit de jam en voeg de honing toe. Roer nog even door en giet de jam dan in je jampot.
  • Laat afkoelen voordat je het serveert. Zonder te wecken kan je deze jam zo'n 4 dagen in de koelkast bewaren.
0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.