verse pasta

Verse pasta

Sinds ik de pasta challenge van een paar weken geleden heb gedaan maak ik geregeld zelf pasta. Het is zo gemaakt, je pastadeeg hoeft niet terijzen of iets dergelijks, het moet alleen even rusten in de koelkast en het gevoel van zelf je eten from scratch maken is gewoon heel leuk! Verder is het basisrecept natuurlijk elke keer hetzelfde en kan je daarna kiezen wat je ermee maakt. Mijn pastamachine heeft een opzetstuk voor tagliatelle en spaghetti en ik heb los nog een ravioli uitsnijder gekocht.

Er staan een aantal recepten online met alleen bloem of alleen harde tarwe bloem, maar ik had van Vanessa Bussola de tip gekregen een combi van deze twee te gebruiken. Dan heb je precies de juiste stevigheid en durum (harde tarwe) maakt je pasta meer smaakvoller.

Ik maak trouwens altijd meer porties dan dat ik gebruik voor mijn ene gerecht. Dan kan ik de rest in de vriezer doen.

Recept voor 4 porties:

  • 3 eieren
  • 210 gram bloem
  • 90 gram durum harde tarwebloem (sowieso te koop bij de Ekoplaza)
  • Flinke snuf zout

Bereidingswijze

1. Meng de twee soorten bloem en het zout. Stort op het aanrecht en maak er dan een kuiltje in, doe hierin je 3 eieren.

2. Voeg beetje bij beejte bloem van de zijkanten toe en kneed lekker door totdat je een stevig deeg hebt. Als het deeg nog wat nattig is voeg je wat bloem toe, is het droog voeg dan (eetlepel per keer) water toe.

3. Wikkel in huishoudfolie en laat een half uurtje rusten.

4. Snij je deeg in 4 ongeveer gelijke porties. Zet je pastamachine op de dikste stand. Rol je deeg een beetje uit en bebloem zodat het niet aan je pastamachine blijft plakken.

5. Rol de vellen uit met elke keer de stand op de pastamachine wat dunner, ik ben tot stand 8 gegaan (zijn er 9 in totaal). Daarna kan je beslissen of je er lasgane, ravioli of spaghetti van maakt.

9. Als je tagliatelle of spaghetti ervan maakt adviseer ik de slierten even op te hangen om wat te laten drogen. Dit hoeft mar 10 minuten, maar heeft mij geholpen met het koken zodat het niet allemaal aan elkaar plakt.

10. Kook de pasta vervolgens in een paar minuten al dente (de kooktijd is afhankelijk van de dikte dus vooral blijven proeven).

Als je geen droogrek voor je pasta hebt, heb ik ook niet, pak dan 2 even grote glazen en leg hier een houten lepel op. Verdeel je pasta hierover. Pas op dat niets overlapt, dan plakt je pasta namelijk aan elkaar en dat is lastig weer los te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch