upside down sinaasappelcake

Upside down cake met bloedsinaasappel

Porties: 12

Actieve kooktijd: 15 minuten

Totale bereidingstijd: 1 uur


Wauw, ik heb het al gezegd maar ik vind bloedsinaasappel één van de mooiste fruit soorten. Zeker in gebak is het zó mooi te verwerken. De grap van deze cake is dat het recept van een gewone cake is, maar door de toevoeging van de bloedsinaasappel ziet het er opeens een stuk indrukwekkender uit vind je niet?

Qua smaak vind ik het ook echt een toegevoegde waarde. De sap van de sinaasappel trekt in de cake waardoor het een frisse en hele smeuige cake wordt.

Laten we snel doorgaan naar het recept! Zoals ik al zei is het recept praktisch hetzelfde als een gewone cake.

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 200 gram boter op kamertemperatuur
  • 200 gram suiker(vervanger)
  • 4 eieren
  • 2 bloedsinaasappels
  • extra lepel suiker
  • boter om je cakevorm mee in te vetten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 190 graden.

2. Vet je cakevorm in en verveel een eetlepel suiker over de bodem en zijkanten.

3. Boen je bloedsinaasappels eerst heel goed want er worden veel pesticiden gebruikt. Snij ze daarna in dunne plakjes en rangschik ze over de hele bodem. Verdeel sommige ook over de zijkant, dat geeft straks een leuk effect.

4. Klop de boter en de suiker totdat je een romig geheel hebt, voeg dan één voor één de eieren toe en als laatste de bloem.

5. Verdeel het deeg over je sinaasappelen en zet het geheel in de oven. Bak af voor ongeveer 30 a 40 minuten. Het is een beetje afhankelijk van je oven en welke cakevorm je gebruikt. De standaard regel is dat een satéprikker schoon uit je cake moet komen.

6. Laat je cake afkoelen en en draai dan voorzichting om. Als je merkt dat de sinaasappel niet loskomt van de bodem gebruik dan de botte kant van een broodmes om je cake los te maken.

Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch