griekse souvlaki

Souvlaki

Porties: 4

Actieve kooktijd: 30 minuten

Totale bereidingstijd: 4 uur en 30 minuten


Eigenlijk is het een beetje apart dat ik dit recept ‘souvlaki’ noem. De betekening van souvlaki is namelijk alleen maar dat het bereid is op een spies. Als je een pita met vlees van een spies krijgt, dan kan dit ook souvlaki genoemd worden! Dus officieel zou ik dit recept varkenssouvlaki of kipsouvlaki moeten noemen, maar omdat je deze marinade kan gebruiken voor allebei hou ik het toch lekker op souvlaki! Ik denk dat iedereen wel begrijpt wat ik hiermee bedoel.

Compleet Griekse maaltijd

Voor een complete maaltijd serveer je deze souvlaki met Griekse pita’s, tzatziki en bijvoorbeeld een lekkere salade. Hier ga je iedereen (oke, behalve vegetariërs dan) een plezier mee doen. Het vlees blijft door de marinade heerlijk mals , de pitabroodjes zijn lekker fluffy en de tzatziki is heerlijk romig en heeft precies genoeg knoflook.

Neem de tijd

Zoals bij praktisch elk Grieks gerecht moet je ook hier de tijd nemen. Als het lukt probeer dan het vlees 24 uur te laten marineren. Mocht dit niet lukken, zorg dan dat het in ieder geval 4 uur heeft gemarineerd.

Ingrediënten

  • 500 gram varkenhaas of kipfilet
  • 4 el olijfolie
  • 3 el citroensap
  • 2 el rode wijnazijn
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 2 el oregan
  • 1 el tijm
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Maak de marinade door de olie met de citroensap, azijn, knoflook, oregano, tijm, zout en peper te mengen.
  2. Snij het vlees in blokjes en meng met de marinade. Laat dit 4 uur marineren
  3. Spies het vlees aan sateprikkers, giet de overtollige marinade weg en gril je spiesjes dan totdat je vlees gaar is.
  4. Serveer met tzatziki, pitabroodjes en/of een salade.
griekse souvlaki
5/5 (1 Review)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.