ravioli met salie erin verwerkt

Ravioli met salie en boter

Toen ik aan jullie vroeg wat ik met mijn enorme salieplant aanmoest waren de antwoorden unaniem. Een pasta met salieboter. kwam mij alleen maar goed uit want ik wilde toch oefenen met mijn pasta skills! In dit recept wilde ik alleen wel iets extra’s doen. Dus niet enkel ravioli en dan een salieboter erbij, nee..ik heb de salie in de pasta verwerkt. Qua smaak maakt dat natuurlijk helemaal niets uit, maar ach…het ziet er wel tof uit!

Salie is ook een perfecte kruid om dit mee te doen, de blaadjes zijn namelijk lekker zacht. Je kan je voorstellen dat als je een steviger kruid gebruikt dit door de pasta heen komt. Salie dus niet! Als je nou denkt, jemig wat een gedoe voor een simpel pasta gerecht. Koop dan gewoon verse ravioli in de supermarkt met een spinazie/ricotta vulling en ga daarmee aan de slag.

Als je wél graag zelf je ravioli wil maken, begin dan met mijn basisrecept voor verse pasta.

Laten we ervanuit gaan dat je mijn basisrecept hebt gevolgd en dat je nu verse pastavellen voor je neus hebt liggen.

Dan heb je verder de volgende ingredienten nodig voor 2 personen:

  • 1 bakje ricotta
  • 200 gram ontdooide spinazie
  • 1 citroen
  • een aantal verse salieblaadjes
  • parmezaanse kaas
  • klont boter
  • peper en zout

Bereidingswijze

1. Pak een vel pasta en leg alleen aan de rechterkant een aantal blaadjes salie. Vouw je dubbel van links naar rechts. Druk een klein beetje aan en haal dit vel dan nog eens door je pastamachine. Je zult zien dat de salie nu goed in de pasta gedrukt zit, zoals op deze foto. Doe dit bij al je vellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch