Als je scones maakt, zoals in dit recept, dan moet je natuurlijk ook clotted cream maken. Dat samen met jam is als een heilige drie-eenheid.
Cornwall’s jam first
Degen die wel eens in Cornwall geweest zijn weten het, jam first! Het voelt een beetje onnatuurlijk omdat wij gewend zijn jam op boter te smeren, maar met scones is het toch eerst jam en dan clotted cream. Al zal het voor de smaak niets uitmaken.
Makkelijk en snel
De échte clotted cream zal dit niet zijn, maar het is wel heerlijk, makkelijk en snel. Wat wil je nog meer. Al met al ben je met het maken van scones en clotted cream dus helemaal niet lang bezig. Ideaal om iemand een keer mee te verrassen als ontbijt of als ‘cream tea’.
Clotted cream
Een snel en simpel recept voor clotted cream
Porties: 16
Ingrediënten
- 125 ml slagroom
- 125 ml mascarpone
Instructies
- Klop de slagroom op totdat het lobbig is.
- Voeg de mascarpone toe en klop dan verder op totdat je een stijve massa hebt.