pizza bruschetta
Lunch,  Avondeten

Pizza bruschetta

Oké, ik moet eerlijk bekennen dat ik dit niet zelf heb verzonnen. Deze pizza heb ik jaren geleden een (aantal) keer gegeten bij Vapiano en sindsdien maak ik ‘m ook vaak zelf.

Het lijkt misschien een rare combi, maar deze pizza is heerlijk! De fluffy pizzabodem in combinatie met de knoflook tomaten is qua structuur en smaak gewoon heel fijn.

Ik heb hier een pizzabodem van magioni gebruikt omdat daar toch minder koohydraten in zitten en je meteen wat extra groenten hebt, maar je kan uiteraard ook een ‘gewone’ pizzabodem gebruiken of maken.

Het recept is ook heel simpel. Je kan het beste eerst de bruschetta maken zodat dit nog een tijdje kan intrekken in de koelkast.

Recept voor 1 pizza:

  • pizzabodem
  • tomatenpuree
  • oregano
  • honing
  • geraspte belegen kaas
  • 2 tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • peper/zout
  • rucola
  • handje parmezaanse kaas

1. Zet een pannetje met water op. Zodra het water kookt snij je een kruisje in aan de onderkant van de tomaat. Leg 4 minuten in het hete water. Dit zorgt ervoor dat het velletje loslaat en je deze straks makkelijk kan verwijderen.

2. Spoel de tomaten af met koud water en ontvel, snij in stukjes maar verwijder het natte zaadjes gedeelte, anders wordt het geheel te nat.

3. Snipper de rode ui en maal/snij de knoflook fijn. Meng dit met de gesneden tomaat en breng op smaak met peper en zout. Zet in de koelkast.

4. Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de tomatenpuree met wat oregano en een scheutje honing en roer door. Proef of jij vind dat de tomatenpuree niet meer zuur is. Ik hou bijvoorbeeld van een zure tomatensaus, maar mijn man vindt dat echt niet lekker.

5. Beleg je pizza met tomatenpuree en geraspte kaas en bak af in de oven totdat de bodem gaar is en de kaas is gesmolten.

6. Beleg je pizzabodem met je bruschetta mengsel en garneer met rucola en parmezaanse kaas.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.