Het begint weer kouder te worden, dus heb ik zin in meer comfortfood gerechten zoals rigatoni met ragu. Het is een ideaal gerecht voor een druilerige vrije dag. Je laat het vlees garen in de oven, dus je hebt er weinig omkijken naar. Ik serveer bij mijn pasta wat pesto en ricotta, dat zorgt voor een heerlijke romigheid en frisheid. Het is optioneel maar ik kan het je zeker wel aanraden!

Rigatoni met ragu

Je braad het vlees eerst aan totdat het lekker bruin gekleurd is, dat zorgt voor een intensere smaak. Dan voeg je worstel en selderij toe, wat tomatenpuree en dit blus je af met een scheutje rode wijn. Je kunt de rode wijn weglaten als je met kids eet of geen alcohol wil (ik weet niet precies hoeveel er verdampt), maar alcohol versterkt smaken ook heel erg.

Dan voeg je tomaten polpa toe, ik gebruik zelf altijd Mutti omdat ik die het lekkerst vindt, en een scheutje water/bouillon. Dit zet je in de oven tot het vlees helemaal uit elkaar valt.

Dan kook je de pasta in gezouten water, meng je alles goed door en klaar is je maaltijd!

Rigatoni met ragu
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Rigatoni met ragu

Rigatoni met ragu
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd4 uur
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 500 gram suddervlees
  • 2 wortels, in blokjes gesneden
  • 1 stengel selderij, in halve maantjes gesneden
  • 2 el tomatenpuree
  • 100 ml rode wijn
  • 1 blik tomatenpolpa (a 400 gram)
  • 100 ml runderbouillon
  • 150 gram rigatoni
  • 2 el ricotta
  • 4 tl pesto
  • fijngeraspte parmezaanse kaas

Instructies

  • Verhit de oven voor op 160 graden.
  • Breng het vlees op smaak met peper en zout. Verhit de olie in een sudderpan en bak het vlees rondom aan tot bruin. Voeg de wortel en selderij toe en bak mee tot dit zacht begint te worden. Voeg dan ook de tomatenpuree en bak 3 a 4 minuten mee.
  • Blus af met de rode wijn, roer door en laat dit bijna helemaal verdampen. Voeg de polpa toe en 100ml runderbouillon (Let op: NIET 1 blokje runderbouillon met 100 ml water, echt 100 ml bouillon) en breng op smaak met peper en zout. Laat dit met deksel op de pan zo'n 2 a 3 uur garen totdat het vlees zacht is en uit elkaar valt.
  • Kook de rigatoni in gezouten water al dente.
  • Voeg de pasta toe aan het vlees en meng zo'n 2 minuten in de pan door zodat de smaken goed kunnen intrekken. Serveer met ricotta, pesto en fijn geraspte Parmezaanse kaas.

Liefhebber van alles dat pasta is? Probeer dan eens deze pasta met worst en Boursin.