Ik ben dol op pasta gerechten, favoriet hier is de cacio e pepe of de spaghetti met garnalen, maar dit keer wilde ik even wat anders. Pappardelle met stoofvlees!

Dit komt ook doordat Bart koolhydraatarm eet en ik stoofvlees voor ons beiden kon maken, alleen deed ik voor hem er bloemkoolpuree bij.

Pappardelle

Je kunt dit vers in de supermarkt kopen, gedroogde zie ik eigenlijk nooit. Het voordeel van vers is, naast dat het verser smaakt, dat je het korter hoeft te koken.

Stoofvlees

Je verwacht het uiteraard al, maar dit gerecht duurt wel een tijdje om te maken. Trek er minimaal 3 a 4 uur voor uit. Om stoofvlees lekker mals te krijgen heb je altijd iets zuurs nodig in je gerecht, daarom wordt bij traditionele recepten een scheutje azijn aangeraden. Hier gebruiken we tomaat voor dat zuurtje.

Pappardelle met stoovlees
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Pappardelle met stoovlees

Pappardelle met stoovlees
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd4 uur
Porties: 2

Ingrediënten

  • 500 gram suddervlees
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 150 ml rode wijn
  • 1 blik a 425 ml gepelde tomaat in blik
  • versgemalen peper en zout
  • klontje boter
  • 150 gram pappardelle
  • parmezaanse kaas

Instructies

  • Breng het vlees op smaak met peper en zout. Verhit een klontje boter in een sudderpan en bak het vlees rondom aan tot bruin. Sla deze stap niet over, hoe bruiner het vlees hoe meer smaak. Voeg de ui en knoflook toe en bak even mee.
  • Schenk de wijn en de tomaten erbij, doe de deksel op de pan en laat zo'n 3 a 4 uur sudderen totdat het vlees zo mals is dat het uit elkaar valt. Is de saus nog veel te dun, laat dan op een gegeven moment de deksel van de pan zodat dit wat kan inkoken.
  • Kook de pappardelle volgens instructies al dente en meng met de saus.
  • Serveer met vers geraspte parmezaanse kaas.