halloumi curry met naan

Naan (brood)

Porties: 4

Actieve kooktijd: 20 minuten

Totale bereidingstijd: 20 minuten


Soms heb je wel eens van die gelukkig ongelukjes. Zo ook hier. Ik was bezig met mijn halloumi curry, die trouwens fantastisch is geworden. Klik hier voor dat recept. Maar ik had geen rijst meer. Heb een hele kast vol met voorraad, maar dus geen rijst. Hmm, als er iets is waar ik een hekel aan heb ik nog even snel naar de supermarkt.

Makkelijk en snel

Naan is dus enorm makkelijk om te maken en de kans is groot dat je alle ingrediënten in huis hebt. Ook hoeft dit niet te rijzen en kan je meteen gaan bakken.

Omdat het dus zo makkelijk en snel is adviseer ik ook niet deze in te vriezen. Ik moet daar eerlijk bij vermelden dat ik het ook nog nooit geprobeerd heb, maar vaak is vers toch het lekkerst.

Ingrediënten

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram yoghurt
  • 3 gram zout
  • olijfolie
  • teen knoflook
  • koriander

Bereidinsgwijze

1. Meng het bakmeel met de yoghurt en het zout. Kneed even door totdap er een soepel deeg ontstaat.

2. Verdeel in 4 gelijke stukken. Bebloem je aanrecht en rol alle 4 de stukken uit tot ongeveer 3 mm dik.

3. Meng wat olijfolie met een teentje fijngehakte knoflook en wat koriander.

4. Verhit een koekenpan. Smeer je naanbrood in met je oliemengsel en leg het dan (oliekant naar beneden) in de pan. Smeer dan ook de bovenkant in met olie en draai je naan om als de onderkant mooi bruin gebakken is. Je kan zien aan de bovenkant als de onderkant goed is, de bovenkant begint er dan namelijk wat droog uit te zien.

5. Herhaal dit voor alle 4 de stukken en dien meteen op met deze heerlijke curry.

Enjoy!

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.