Toen ik van de week ciabatta had gemaakt wilde ik er wel wat mee doen, zo is deze Mexicaanse kipburger ontstaan.

Mexicaanse kipburger

Dit keer doen we simpel (en gezonder) en bakken we een kipfilet in plaats van kip frituren. De kip smeren we voor en na het bakken in met een chipotle saus. Chipotle is een gerookte jalapenopeper en vrij heet, maar omdat we het vlees er alleen mee insmeren en geen hele stukken pepers op ons broodje doen valt het hier mee. Ik vind het net genoeg smaak en niet eens pittig. Je kunt het natuurlijk pittiger maken door meer van die saus te gebruiken.

Ik heb hier lekker vals gespeeld want ik heb een blikje chipotle pepers in adobo saus gekocht, dit in de blender gedaan en dat was mijn marinade al. Naast de pepers zit hier namelijk ook al kruiden, zout en olie in.

Ciabatta

Je kunt uiteraard elk soort broodje gebruiken wat je wil, maar ik vind het stugge en chewy van een ciabatta erg lekker. Al tijden wilde ik dit eens zelf maken dus ik greep deze kans aan. Wil jij het ook zelf maken, dan vind je hier het recept.

Mexicaanse kipburger op een ciabatta

Snel en makkelijk

Wanneer je niet zelf de broodjes maakt is dit een super snel gerecht. Het langste is de kip bakken en zelfs dat duurt niet zo lang omdat je de kip eerst plat slaat.

Ideaal dus voor wanneer je geen zin hebt om te koken of juist een iets meer uitgebreide lunch wil.

Mexicaanse kipburger op een ciabatta
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Mexicaanse kipburger op een ciabatta

Mexicaanse kipburger op een ciabatta
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 blikje chipotle in adobo saus
  • 2 kipfilets
  • 2 ciabatta broodjes
  • 2 blaadjes sla
  • handje rode kool, fijngesneden
  • handje maiskorrels
  • 3 el mayonaise
  • verse koriander
  • optioneel: 2 cheddar plakjes

Instructies

  • Pureer (of prak) de chipotle pepers in adobe saus tot fijn. Sla de kip plat met een vleeshamer of iets anders zwaars, breng op smaak met peper en saus en smeer de kip in met de marinade.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten tot gaar. Hou het vuur in de gaten want doordat er ook olie in de marinade zit kan het wat sneller gaan verbranden. Zet het vuur dus niet te hoog.
  • Meng de mayonaise met wat van de marinade, hoeveelheid naar smaak.
  • Smeer de onderkant van je ciabatta in met een beetje saus, leg dan wat sla erop, de kip, ik heb deze in 2 stukken gesneden zodat het precies op het broodje paste, (eventueel een plakje cheddar) en verdeel wat rode kool en mais hier overheen en garneer met verse koriander. Smeer ook de bovenkant van je broodje in met wat saus en leg deze erbovenop. Dien direct op.