mexicaanse hotdogs

Mexicaanse Hotdogs

Porties: 2

Actieve kooktijd: 30 minuten

Totale bereidingstijd: 30 minuten


Ik ben nooit echt een fan geweest van worst, maar nu heb ik een variant gevonden die ik wel echt lekker vind. Het is er een met cheddar en jalapeno in de worst verwerkt en dat zorgt ervoor dat ze super veel smaak hebben en lekker sappig blijven.

Nu is het gebruiken van deze worst natuurlijk geen vereiste van dit recept, je kan hier elke worst/hotdogs voor gebruiken die jij zelf lekker vindt.

Pittig

Ik ben dol op pittig dus ook deze hotdogs zijn aan de pittige kant. Hoe pittig kan je zelf bepalen. Wil je minder pittig, gebruik dan minder jalapeno.

Cheesy

Iets anders waar ik dol op ben is kaas. Ondanks dat er al cheddar door mijn worst zit vind ik het heerlijk om nog extra kaas toe te voegen. Op een hotdog vind ik een plakje kaas niet zo, dus heb ik een kaassaus gebruikt die ook meteen de standaard mayo/ketchup vervangt.

Makkelijk en snel

Dit zijn niet de standaard hotdogs, maar dat betekent niet dat je er veel meer tijd aan kwijt bent. Het is nog steeds een kwestie van de worsten grillen en ondertussen de broodjes bakken en de kaassaus maken. Je bent dus even snel klaar, maar deze zien er wel een stuk leuker uit (en smaken een stuk beter als je het mij vraagt :P)

Hotdogbroodjes

Ik kon nergens de échte hotdogbroodjes vinden, dit keer had ik ook echt geen zin om ze zelf te maken, dus ik heb voor deze keer pistoletjes gebruikt. Erg lekker! Het stevige van de broodjes ging goed samen met de rest.

Ingredienten

  • 2 worsten
  • 2 broodjes
  • 50 ml koffiemelk (ja, echt)
  • 30 gram geraspte cheddar (de echte, niet die melta plakjes)
  • 1 jalapeno in ringen gesneden
  • verse koriander
  • 1/2 ui gesnipperd

Bereidingswijze

1. Gril de worsten rondom totdat ze gaar zijn.

2. Bak ondertussen de broodjes af in de oven of zoals op de verpakking vermeld staat.

3. Doe de koffiemelk in een steelpan en zet op laag vuur. Voeg de geraspte cheddar toe en roer door totdat de kaas gesmolten is. Dit gaat heel snel want cheddar heeft een laag smeltpunt. Let wel op dat deze saus snel dik worst als het afkoelt dus voeg eventueel nog wat koffiemelk toe. De koffiemelk zorgt trouwens voor een hele romige saus.

4. Snij je broodjes open, doe de worst erin en beleg met ui, jalapeno, kaassaus en maak af met wat verse koriander.

Enjoy!

4/5 (2 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.