aubergine ovenschotel
Avondeten,  Koolhydraatarm,  Lunch

Melanzana alla parmigiana

Wie kent dit gerecht niet? Ik zelf vind het een heerlijk ovengerecht. Aubergine, kaas, tomaat, nog meer kaas… super!

Ik eet dit meestal met een salade en verder niets. Ik vind het een ideale zomerse en koolhydraatarme maaltijd.

Aubergine

Er zijn mensen die niet dol zijn op aubergine, mijn man is er één van. De truc met aubergine is dat je het eerst moet inzouten en alle bittere vocht eruit moet laten trekken. Dat doe je door bijvoorbeeld een bord op je aubergine te leggen en dan nog iets zwaars erop. Je zult zien dat er een bruine vocht vanaf komt, bah! Niet vergeten daarna de aubergine weer af te spoelen, anders heb je een heel zout gerecht!

Ingrediënten voor 1 ovenschotel

  • 2 aubergines
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 blik tomatenblokjes (a 400 gram)
  • 2 tl basilicum
  • 2 tl oregano
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 1 bol mozzarella
  • zout
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze

1. Snij de aubergine in plakken van 0.5 cm. Zout ze heel goed in (dit spoelen we straks weer af, geen zorgen) en leg de plakken op een bord. Leg een ander bord erop en dan nog iets zwaars zodat al het bittere vocht nu uit de aubergine getrokken wordt. Laat dit een half uurtje staan.

2. Verwarm de oven voor op 200 graden.

3. Spoel de aubergine goed af en dep ze daarna heel goed droog. Bak alle plakken in een beetje olie totdat ze lekker bruin en zacht zijn. Leg apart.

4. Fruit de knoflook en de ui in dezelfde pan. Voeg dan de tomatenblokjes toe en de oregano en basilicum. Laat dit 10 minuten inkoken.

5. Pak een ovenschaal en begin met een laagje tomatensaus en dan een laagje aubergine, en als laatste een beetje parmezaanse kaas. Herhaal dit totdat alle tomatensaus, aubergine en parmezaanse kaas op is.

6. Snij de mozarella in plakken en leg dit bovenop. Bak het geheel 20 minuten af totdat de kaas lekker gesmolten is.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.