bloemkoolpuree met gegrilde groenten, garnalen en pesto

Koolhydraatarm menu week 39

We hebben weer een drukke week voor de boeg! Mijn laatste week dat ik 5 dagen moet werken, ik heb een afspraak met mijn uitgever om mijn eerste ingezonden werk te bespreken, Bart moet naar het buitenland voor zijn werk en als kers op de taart moet ik vrijdag naar de tandarts voor een gaatje.

Verder ben ik redelijk moe van de drukte van afgelopen weekend dus deze week wordt niet al te moeilijk. Ik heb ook echt een hekel aan voor mezelf koken dus woensdag en donderdag wordt nog een uitdaging.

Maandag 23 september

Mijn halloumi verslaving neemt ernstige vormen aan. Favoriet is de halloumi friet, maar dat is niet echt geschikt als maaltijd (geloof me, ik heb het een aantal keer getest). Deze salade is eigenlijk een gezondere variant op de halloumi friet, er gaan dezelfde ingrediënten in met wat groenten toegevoegd en ik heb het bloem weggelaten zodat het lekker lowcarb blijft.

halloumi salade

Dinsdag 24 september

Toevallig had ik het van de week over moussaka met mijn collega. Zij had het geprobeerd te maken, maar het was geen succes geworden. De truc is de tomatensaus goed inkoken en eigeel toevoegen aan je bechamel. Met dit recept weet ik zeker dat je een heerlijke én koolhydraatbewuste (er zit wat bloem door de bechamel) op tafel weet te toveren.

koolhydraatarme moussaka

Woensdag 25 september

Vandaag eet ik alleen en ondanks dat er een grote kans bestaat dat ik een (bloemkool)pizza ga eten heb ik goede voornemens om deze super simpele salade te maken. Zoals ik al zei hou ik niet van alleen eten en koken voor mezelf, maar dit is geen koken te noemen…meer mengen van ingrediënten.

Salade met avocado, geitenkaas en gerookte kip

Donderdag 26 september

Dag 2 van alleen eten. Dit gerecht vind ik zo lekker dat ik de moeite wel wil nemen om dit voor mezelf te maken. Serveer deze asperge/champignon gratin met een lekker biefstukje ofzo en je hebt een fantastische maaltijd!

asperge champignon gratin

Vrijdag 27 september

Tandarts dag. Ik heb een hekel aan de tandarts, maar het moet gebeuren. Gelukkig is het vroeg op de dag, dan heb ik het maar gehad. Bart eet vanavond weer thuis en zoals elke week staat er minimaal 1x bloemkoolpuree op het menu. Ik denk dat we vanavond weer gaan voor de combi met garnalen, gegrilde groenten en pesto.

bloemkoolpuree met gegrilde groenten, garnalen en pesto
0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.