Salade met biefstukreepjes en pesto

Koolhydraatarm menu week 35

Afgelopen week hebben wij helemaal niet koolhydraatarm gegeten. Vrijdag wilde ik het nog wel proberen met bloemkool risotto, maar dat was een grote fail. Daarna heb ik Indiaas besteld.

Afgelopen woensdag heb ik het contract getekend voor mijn kookboek! Super tof. Bart had die avond een kleine surpriseparty geregeld en uiteindelijk zijn we pas om 11 uur naar huis gegaan en toen nog een cheeseburger besteld.

Zoals je kunt lezen was dit geen geweldige week qua eten. Ik ben, vreemd genoeg, niet echt aangekomen maar had wel last van mijn buik de hele tijd. Deze week ga ik dus weer lekker koolhydraatarm eten en ga ik dus ook weer lekkere nieuwe recepten bedenken!

Voor nu moet ik dus recepten gebruiken die al op mijn site staan, maar geen zorgen…dat zijn er best wat!

Maandag 26 augustus

Laten we beginnen met een salade. De maandagen vallen me altijd zwaar. Én weer werken én na het weekend weer de gezonde draad oppakken. Daarom vind ik het altijd fijn om iets simpels, maar heel lekkers te maken. Deze salade met biefstukreepjes is zo klaar! Ik maak het liefst de pesto zelf, maar koop doordeweeks ook geregeld gewoon een potje hoor 🙂 Dan ben je helemaal snel klaar!

Salade met biefstukreepjes en pesto

Dinsdag 27 augustus

Ik ben niet echt van de courgetti, ik heb het wel eens gemaakt met een roomsaus in plaats van spaghetti maar vind dat het snel papperig en nattig wordt. In deze pad thai zoodles vind ik het wel lekker omdat de tauge zorgt voor een knapperige bite. Verder is dit gerecht een heerlijke combinatie van zoet, zuur, pittig en knapperig.

koolhydraatarme pad thai

Woensdag 28 augustus

De bloemkoolristto was dus een grote fail, maar bloemkoolrijst vind ik dan weer wel heel lekker! De truc is het kort even mee roerbakken en dan direct opdienen. Op deze manier hou je nog een beetje een bite en wordt het niet papperig. Serveer deze bloemkoolnasi met kipsate, satesaus, zoetzure komkommer en een gebakken ei. Heerlijk!

koolhydraatarme nasi

Donderdag 29 augustus

Ik ben weer helemaal into gamba’s. Ik had een grote zak met rauwe maar gepelde diepvriesgamba’s gekocht en deze zijn ideaal. Gepeld dus geen rotzooi, maar nog wel rauw zodat je ze goed kan bakken. Ontdooi ze met koud water, dep ze dan heel goed droog en bak ze vervolgens voor deze heerlijke salade.

salade met avocado en garnalen

Vrijdag 30 augustus

We sluiten de werkweek af met iets heerlijks. Zo rond de donderdag/vrijdag begin ik altijd moeite te krijgen met koolhydraatarm eten, maar niet met dit gerecht! Bij deze witlofschotel mis ik de koolhydraten echt niet, dit is voor mij een ultiem comfortfood gerecht.

witlofschotel met bloemkoolpuree
0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.