paprika nacho's met fajita kip

Koolhydraatarm menu week 34

Afgelopen weekend heb ik mijn nieuwe Kitchenaid uitgeprobeerd dus we hebben heerlijk vers brood en verse pasta gegeten. Dat zijn de gerechten waar ik écht heel erg gelukkig van word en waardoor ik nooit meer fulltime koolhydraatarm zou kunnen eten.

Maar ja, alleen maar dat eten is helaas geen optie want dan kom ik echt enorm aan. Dus gaan we maar weer aan een koolhydraatarme week beginnen!

Eigenlijk lopen deze menu’s een week achter op wat ik eet. Logisch ook wel, ik moet het toch eerst koken en fotograferen voordat ik het met jullie kan delen. Grote kans dus wel dat je één en ander al op mijn Instagram stories voorbij heb zien komen.

Maandag 19 augustus

We beginnen met een lasagne, maar dan één van courgette. Met dit gerecht ben je wel een uurtje bezig, maar dat komt omdat het nog minimaal een half uurtje in de oven moet. Ik heb enorm genoten van deze schotel. Het is wel wat minder romig en smeuig dan gewone lasagne, maar erg smakelijk. De courgette, ricotta en gehakt/tomatensaus werken heel goed samen.

courgette lasagne

Dinsdag 20 augustus

Deze week eten we veel salades. We beginnen met deze salade met cordon bleu. Verder hou ik de salade heel basic. Alleen komkommer en avocado en verder geen dressing, mag wel natuurlijk, want ik vind de avocado al romig genoeg.

salade met een cordon bleu

Woensdag 21 augustus

Om de salades een beetje af te wisselen eten we vandaag weer een ovenschotel. Eigenlijk is dit niet echt een ovenschotel want je grilt en bakt de paprika en kip al van tevoren en schuift het alleen nog even de oven in om de kaas te laten smelten. Deze paprika ‘nacho’s” serveren we dus met kip en met guacamole, creme fraiche, jalapeno en verse koriander.

paprika nacho's met fajita kip

Donderdag 22 augustus

Dit lijkt misschien een hele rare combinatie, maar het was zo lekker! Een broccoli salade met bacon. Ook zat ik hier gewoon de hele avond vol van omdat ik volvette roomkaas en kookroom heb gebruikt. De bacon vult ook lekker. Je kan dit als maaltijd op zichzelf eten, maar ook als bijgerecht bij een bbq, als zou ik dan misschien wel de bacon weglaten.. beetje veel vlees anders.

broccoli salade met bacon

Vrijdag 23 augustus

Om wederom de salades af te wisselen hebben we vandaag weer iets uit de oven. Een heerlijke gevulde aubergine. Dit lijkt een beetje op moussaka, de Grieken hebben er een andere naam voor, maar weet even niet meer wat dat is. De romige bechamel laag wordt wel met wat bloem gemaakt, maar is voor dit gerecht écht onmisbaar.

gevulde aubergine

4.7/5 (3 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.