koolhydraatarme canneloni

Koolhydraatarm menu week 32

Komend weekend gaan wij naar Maastricht en je kan je vast voorstellen wat een eet festijn dat gaat worden! Deze week wordt dus wat strenger dan normaal.

Normaal gesproken let ik alleen op koolhydraten, maar ik ga nu ook een beetje letten op calorieën. Dan ben je vast gewaarschuwd 🙂

Maandag 5 augustus

Deze vegetarische courgette canneloni is een ideaal recept en laag in calorieën. Wel gebruik ik hier wat bloem voor de bechamelsaus, maar niet veel en omdat het laag is in calorieën vind ik het wel een geschikte doordeweekse koolhydraatbepertke balansmaaltijd. Ook misschien leuk om te weten, ik heb al super veel enthousiaste reacties over dit recept gekregen!

koolhydraatarme canneloni

Dinsdag 6 augustus

Even iets snel en makkelijks. Een makkelijke groene salade met een heerlijk gegrild kippetje caprese. De kip is een beetje knapperig aan de randjes, maar sappig van binnen. Heeft een laagje mozzarella en is afgetopt met tomaat en verse basilicum. Heerlijk, van mij mogen ze een parfum maken van verse basilicum…zo’n fijne geur.

Woensdag 7 augustus

Weer zo’n heerlijk lichte maaltijd. Ik zou wel adviseren hier een bloemkoolpuree bij te doen anders heb je misschien heel snel weer trek. Deze vers gemaakte vis florentine is een lekkerdere (al zeg ik het zelf) versie van de kant en klare diepvriesverpakking. Nu kan je ook zelf bepalen wat je er allemaal doorheen doet, ideaal toch?!

vis florentine

Donderdag 8 augustus

Weer een makkelijke maaltijd. Deze koolhydraatarme frittata schuif je zo de oven in en je hebt er verder geen omkijken naar. Serveer met een groene salade en je bent klaar. Je zou eventueel nog wat vlees of vis kunnen toevoegen, maar ik vond ‘m vegetarisch heel lekker.

frittata koolhydraatarm

Vrijdag 9 augustus

Dit recept duurt iets langer, maar dat is alleen omdat de marinade in moet trekken. Je bent verrassend weinig tijd kwijt met het daadwerkelijk koken. Serveer deze tandoori kip met een salade en wat extra yoghurt tegen de pittigheid. Hier ga je van genieten!

Kip tandoori salade

3/5 (2 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.