kipburger met cheddar en augurk

Kipburger met cheddar, augurk en coleslaw

Oh jongens, dit was zo lekker! Je wil niet weten hoe snel ik zo’n broodje naar binnen heb zitten duwen, haha. De combinatie van de krokante kip met de licht pittige coleslaw en het friszure van de augurken. Perfect!

Hamburgerbroodjes

Ik moet eerlijk toegeven dat ik deze niet zelf heb gemaakt, maar heb gehaald bij de AH. Ik zie ze heel soms liggen, maar deze zijn super lekker. Het zijn niet die standaard broodjes, deze moesten nog in de oven en leken heel erg op brioche. Ik weet niet of ze permanent in het assortiment komen of niet, het lag bij de bbq spullen, maar ik hoop van wel! Op de website kon ik ze helaas niet terugvinden. Ik vind brioche de lekkerste burgerbroodjes, maar er is zo lastig aan te komen. Ik zal binnenkort eens zelf wat gaan maken!

Coleslaw

Ik heb een hele simpele pittige coleslaw gemaakt van gesneden wortel en spitskool. Dan heb ik gemeng met een beetje zelfgemaakte mayo, dat recept staat hier, en wat sriracha. Wauw, een heerlijke toevoeging op dit broodje. Zucht, alleen als ik naar de foto kijk krijg ik alweer honger.

Cheddar

Normaal gesproken ben ik geen fan van de melta cheddar plakjes. Ik bedoel, doe het niet op je nacho’s of iets dergelijks…dat komt je gerecht niet ten goede. Maar hier! Op een burger is zo’n plakje eigenlijk wel een must.

Kipburger met cheddar, augurk en coleslaw

De lekkerste kipburger allertijden
Bereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 theelepels cayennepeper
  • 2 theelepels paparikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • peper en zout
  • 4 brioche burgerbroodjes
  • 4 blaadjes sla
  • 4 plakjes cheddar
  • 50 gram geraspte wortel
  • 50 gram geraspte spitskool
  • 8 plakken augurk
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel sriracha
  • zonnebloemolie om de kip in te bakken

Instructies

  • Snij elke kipfilet in 2 ongeveer gelijke delen zodat je 4 mooie stukken hebt die precies op een broodje passen.

  • Meng in een bord de bloem samen met de cayenne, paprikapoeder,
    knoflookpoeder, peper en zout. Hussel de kip hierin zodat elk stuk
    gepaneerd id.

  • Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak de kip hierin aan alle
    kanten aan zodat deze mooi goudbruin is en, belangrijkste, gaar is.

  • Terwijl de kip bakt kunnen wij de wortel met de spitskool mengen samen met 1 el mayonaise en 1 tl sriracha. Zet apart.

  • Als de kip gaar is draai dan het vuur uit. Leg op elk stuk kip een
    plakje cheddar en doe even een deksel op de pan. Cheddar smelt enorm
    snel dus een deksel erop is voldoende warmte voor het smelten.

  • We gaan nu beginnen met de broodjes beleggen. Begin met een beetje mayo
    (ongeveer 1 eetlepel verdeeld over de 4 broodjes), leg er dan een blad
    sla op, dan de kip met cheddar, dan per broodje 2 plakken augurk en maak
    af met een flinke eetlepel coleslaw.

4.2/5 (5 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.