iced matcha latte

Iced matcha latte

Porties: 2

Actieve kooktijd: 10 minuten

Totale bereidingstijd: 10 minuten


Ik had dus nog nooit iets met matcha geproefd en toen ik een pakketje matcha kreeg opgestuurd moest ik daar natuurlijk wel verandering in brengen.

Bitter

Ik kreeg al waarschuwingen van iedereen dat matcha erg bitter kan zijn dus dat het een lekkere combi is met witte chocolade. Nu geloof ik dat best, maar ik wilde toch iets gezonders maken. Vandaar deze matcha latte.

Simpel en snel

Het recept is super simpel en je hebt maar 3 dingen nodig, namelijk matcha, melk en ijs. Oke en een klein beetje water dan. En, als je dat graag zou willen, misschien wat zoetstof.

Bamboo whisk

Ik zag overal van die leuke bamboo kloppetjes waar je zogenaamd perse je matcha mee moet maken. Nou, het lukt ook gewoon met een garde hoor! Misschien dat zo’n dingetje er leuker uitziet, maar zolang er maar geen klonten in mijn drankje zitten ben ik al blij!

Zuinig aan

Met matcha moet je zuinig aan beginnen omdat het dus zo bitter kan worden. Bart had een matcha thee gemaakt omdat hij het alvast wilde proberen (warm en zonder melk dus) en hij had 1 theelepel voor zijn kopje gebruikt. Laten we het erop houden dat hij het niet op wilde drinken, haha. Hij vergeleek het met een kopje groene thee dat al een paar uur stond te trekken, juk.

Dus ik heb 1 theelepel voor 2 glazen gebruikt en dat vond ik heerlijk. Deze matcha latte is fris en een beetje zoet en gewoon een heerlijk drankje voor tijdens warm weer. Als ik wel een keer voor een ongezondere versie zou gaan dan zou ik er een bolletje vanille/witte choco ijs bij doen, lijkt me hemels!

Ingrediënten

  • 1 theelepel matcha
  • scheutje water
  • 400 ml melk
  • ijsblokjes

Bereidingswijze

1. Doe je matcha in een bakje samen met een klein beetje water en klop dit door totdat er geen klontjes in zitten. Je wil net geen papje, dus dit mengsel moet wel vloeibaar zijn, maar niet te waterig.

2. In een andere kom (ik heb een maatbeker gebruikt) doe je de melk en klop dit met een garde ook even goed door totdat het een beetje gaat schuimen.

3. Vul een glas helemaal met ijs, verdeel de matcha over de 2 glazen en giet dan de melk eroverheen.

Dat is alles! Geniet ervan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch