havermout crumble met blauwe bessen

havermout crumble met blauwe bessen

Ik ben dus helemaal niet zo van de havermout, meestal wordt er zo’npap van gemaakt of heb je iets met overnigt oats. Persoonlijk ben ik daar niet zo dol op.

Maar dit daarentegen, heerlijk! Het helpt ook wel dat er bloem en boter doorheen gaat voor de crumble en samen met het gebakken fruit, heerlijk! Deze crumble heb ik geserveerd met échte Griekse yoghurt. De echte variant is zoveel romiger dan de Griekse stijl yoghurt, persoonlijk geef ik dan liever iets meer uit aan de echte variant.

Diepvries fruit

Je kan vers fruit gebruiken, maar ik heb gewoon zo’n pak diepvriesfruit gebruikt. Het maakt ook niet echt uit wat voor soort fruit je gebruikt, gebruik lekker datgene dat jij lekker vindt!

Makkelijk

Verder is dit recept een kwestie van alles bij elkaar gooien en de oven inschuiven. Ideaal voor een dag dat je wat extra tijd hebt (want het moet dus wel even in de oven) en je zin hebt in een heerlijk warm ontbijt. Sowieso die warm/koud combinatie van de crumble samen met de yoghurt, daar kan je me voor wakker maken!

havermout crumble met blauwe bessen

Een heerlijk en makkelijk recept voor een warm ontbijtje, havermout crumble met blauwe bessen
Bereidingstijd15 min
Totale tijd1 uur
Porties: 4

Ingrediënten

  • 100 gram havermout
  • 100 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 75 gram suiker
  • 1 el kaneel
  • handje amandelen
  • 250 gram blauwe bessen
  • 2 el honing
  • 500 ml Griekse yoghurt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Meng de havermout met het bloem, de suiker, kaneel en amandelen. Snij de boter in blokjes en voeg toe, Meng met je hand de boter door de rest en wrijf een beetje door je vingers zodat je een crumble krijgt.
  • Doe de bosbessen in een ovenschaal, ik heb een schaal van 14x22cm gebruikt, en doe hier de honing overheen. Verdeel vervolgens de crumble daar weer overheen.
  • Bak 45 minuten af in de oven.
  • Laat 5 minuten afkoelen en serveer dan met Griekse Yoghurt
0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.