kipspiezen met aioli

Harissa kip met aioli

Wie hier is er bekend met harissa? Ik heb het voor het eerst gegeten toen ik halloumi friet ging maken met een saus van yoghurt en harissa. Toen speelde ik een beetje vals want kocht ik een potje kant en klare harissa. Ik vond het heerlijk, maar ik verbaasde me wel heel erg over de anijs smaak..leek me niet helemaal thuis te passen in het geheel. Na veel verschillende recepten onderzocht te hebben en zelf wat uitgeprobeerd te hebben ben ik erachter gekomen dat anijs er ook echt niet in hoort 🙂 Grappig. Wat er wel in hoort staat in dit recept.

Sowieso kan je met dit recept ook ‘vals spelen’, gewoon lekker makkelijk doen en kant en klare harissa en aioli kopen, maar ik vond het leuk om zelf te maken. Op mijn site stond al een recept voor hele snelle mayonaise, klik hier, daar hoefde ik alleen nog wat knoflook aan toe te voegen en klaar was mijn aioli.

Behalve van even de pita opwarmen en de kip bakken valt er nog zoveel te doen hier. De pita heb ik dus niet zelf gemaakt want dit is een lowcarb pita. Deze zijn heerlijk qua smaak én structuur en dat ga ik zelf nooit voor elkaar krijgen.

Het recept voor 1 persoon:

  • 150 kippendij filet
  • handje sla
  • handje cherrytomaten
  • 1 rode ui
  • pitabroodje
  • eetlepel harissa
  • aioli
  • olie om in te bakken

1. Snij de kip in stukken.

2. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak hier de kip totdat deze gaar is. Je hoeft niet te kruiden, we gaan straks de harissa toevoegen.

3. Snij ondertussen de cherrytomaten door de helft, de rode ui in halve ringen en verwarm je pita.

4. Als de kip gaar is zet dan het vuur laag en voeg een eetlepel harissa toe. Roer goed door totdal alle kip bedekt is door harissa en laat even op het vuur staan in in te trekken.

5. Leg wat sla op je pita, wat cherrytomaten en rode ui en als laatste de kip. Serveer met aioli.

Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch