Ik vind de combinatie van deze harissa kipspiezen met allioli, een komkommer salade op een Griekse pita fantastisch. Dit is puur comfortfood.

Allioli

Toen ik van Chovi de vraag kreeg of ik een recept wilde ontwikkelen met hun allioli wist ik dan ook direct dat ik dit wilde maken. Wist je dat dit nog op de authentieke manier gemaakt wordt, dus met een vijzel. Tof he! Ik vind dit al heel lekker op een stokbroodje of met een broodje zalm, maar dit is echt next level. Snel en makkelijk Heb je geen zin om zelf Griekse pita’s te maken, dan kun je ook flatbread kopen en hiermee het recept maken. Hetzelfde geldt voor de harissa , dit is ook gewoon in de supermarkt te krijgen.

harissa kip allioli
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Harissa kipspiezen met allioli

Harissa kipspiezen met allioli
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd1 uur 20 minuten
Porties: 2

Benodigdheden

  • 4 satestokjes

Ingrediënten

  • 2 kipfilets, in kleine blokjes gesneden
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 2 el harissa
  • 1/2 komkommer, in kleine blokjes gesneden
  • 1/2 rode ui, fijn gesneden
  • Handje koriander, fijn gesneden
  • Peper en zout
  • 2 Griekse pita’s
  • Allioli naar smaak
  • Scheutje zonnebloemolie

Instructies

  • Breng de kipfilet op smaak met peper en zout. Meng de Griekse yoghurt met de harissa en marineer de kipfilet hierin. Laat een uurtje in de koelkast staan.
  • Rijg de kip aan spiezen, verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan of grilpan en bak de kip aan beide kanten aan tot gaar, zo’n 5 a 10 minuten. Tip: Je kunt de kip ook bereiden op de bbq.
  • Meng de komkommer, rode ui en de koriander en zet apart.
  • Smeer de pita’s in met allioli, hoeveelheid naar keuze. Verdeel dan wat van de komkommersalade eroverheen en leg de kip erop. Dien direct op, serveer met de overgebleven komkommersalade en de allioli.

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Chovi.