halloumi friet met een harissa dip
Tussendoortjes,  Lunch

Halloumi friet

Porties: 2

Actieve kooktijd: 15 minuten

Totale bereidingstijd: 15 minuten


Halloumi friet is zonder twijfel mijn favoriete friet. Halloumi is ziltig, crunchy en chewy en verslavend lekker.

Harissa yoghurt saus

Een onderdeel van dit gerecht vind ik ook echt de saus! Hemels. Zo makkelijk ook, je hoeft alleen maar harissa en yoghurt licht te mengen, dat is alles! Wil je nou ook graag harissa zelf maken, klik dan hier voor het recept.

Koolhydraatarm

Ik gebruik in dit recept bloem en za’atar om mijn harissa mee te paneren, maar alleen za’atar gebruiken kan ook! Het is dan iets minder crunchy, maar qua smaak precies hetzelfde.

Ingrediënten

  • 1 blok halloumi
  • 2 el bloem
  • 2 el za’atar kruiden
  • 2 el griekse yoghurt
  • 2 tl harissa
  • zonnebloemolie om in te bakken

Bereidingswijze

1. Snij de halloumi in reepjes en dep droog met wat keukenpapier.

2. Meng de bloem en de za’atar op een ondiep bord en paneer hierin je halloumi.

3. Verhit een laag zonnebloemolie in een pan en bak hierin je halloumi aan beide kanten aan.

4. Ondertussen kan je de yoghurt en de harissa mengen. Meng lichtjes want het is zo lekker om soms wat meer yoghurt te hebben en soms een bommetje harissa.

5. Laat de gebakken halloumi nog even uitdruipen op wat keukenpapier en dien dan samen met de saus op. Eventueel kan je de halloumi nog garneren met wat verse koriander.

Enjoy!

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.