halloumi friet

Halloumi friet

Halloumi friet is zonder twijfel mijn favoriete friet. Halloumi is ziltig, crunchy en chewy en verslavend lekker. Ik heb dit voor het eerst gegeten op een festival en was meteen hooked. Iemand wees mij erop dat dit recept erg lijkt op dit recept van de BBC, en na wat onderzoek klopt dat inderdaad ook. Met iets andere verhoudingen en zij voegen achteraf nog limoensap en munt toe.

Harissa yoghurt saus

Een onderdeel van dit gerecht vind ik ook echt de saus! Hemels. Zo makkelijk ook, je hoeft alleen maar harissa en yoghurt licht te mengen, dat is alles! Wil je nou ook graag harissa zelf maken, klik dan hier voor het recept.

Koolhydraatarm

Ik gebruik in dit recept bloem en za’atar om mijn harissa mee te paneren, maar alleen za’atar gebruiken kan ook! Het is dan iets minder crunchy, maar qua smaak precies hetzelfde.

Halloumi friet

Heerlijke halloumi friet met een dip van Griekse yoghurt en harissa
Bereidingstijd15 min
Totale tijd15 min
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 blok halloumi
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels za'atar kruiden
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 theelepels harissa
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Snij de halloumi in reepjes en dep droog met wat keukenpapier.

  • Meng de bloem en de za’atar op een ondiep bord en paneer hierin je halloumi.

  • Verhit een laag zonnebloemolie in een pan en bak hierin je halloumi aan beide kanten aan.

  • Ondertussen kan je de yoghurt en de harissa mengen. Meng lichtjes want
    het is zo lekker om soms wat meer yoghurt te hebben en soms een bommetje
    harissa.

  • Laat de gebakken halloumi nog even uitdruipen op wat keukenpapier en
    dien dan samen met de saus op. Eventueel kan je de halloumi nog garneren
    met wat verse koriander.

2 Comments

    • foodfromclaudnine

      foodfromclaudnine

      Ik heb het van een festival waar ik het ooit heb gegeten, maar heb even gegoogeld en zie het idd staan op hun site. Ook za’atar met een yoghurt/harissa dip! Ik zal een link naar hun recept erbij zetten, wel zo netjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch