halloumi curry met naan

Halloumi curry

Porties: 2

Actieve kooktijd: 30 minuten

Totale bereidingstijd: 30 minuten


Heb ik jullie al eens verteld hoe lekker ik halloumi vind? Zo lekker dat ik deze curry ermee heb gemaakt in plaats van met kip.

Vegetarisch

Ik ben geen vegetariër, maar enorm veel vlees eet ik ook niet. Ik ben verder niet bewust op zoek naar vervangers van vlees, maar dit leek me gewoon een heerlijke combinatie en ja, dat was het ook echt!

Butter chicken

Dit recept lijkt op de beroemde butter chicken, dat wil zeggen..er gaat boter doorheen en ik maak het af met slagroom. Niet de meest gezonde maaltijd dus, maar het zijn de calorieën meer dan waard!

Kruiden

Ik koop veel kruiden bij de Oriental supermarkt gewoon omdat ze daar véél goedkoper zijn. Hele zakken voor dezelfde prijs als een klein potje bij de AH. Bij mij gaan kruiden er ook in een sneller tempo doorheen dan misschien een gemiddelde keuken dus voor mij is de omweg de moeite meer dan waard.

Koolhydraatarm

Eet je koolhydraatarm? Geen probleem, server er dan bloemkoolrijst bij. Je kan kant en klare bloemkoolrijst kopen, maar je kan ook rauwe bloemkool stronkjes kort pulseren in een foodprocessor. Dan krig je ook ‘rijst’korrels.

Snel recept

Je denkt misschien dat een curry lang duurt om te maken. Dat is bij dit gerecht niet zo! En terwijl je kruiden en tomaten lekker staan te pruttelen kan jij verse naan maken. Klik hier voor dat recept. Gegarandeerd dat je hiermee indruk maakt!

Ingrediënten

  • 1 blok halloumi
  • garam masala om je halloumi mee te paneren
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl gember (vers)
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 el garam masala
  • 1 tl chilipoeder
  • 240 ml passata
  • 3 el tomatenpasta
  • 1 el citroensap
  • 80 ml slagroom (misschien wat meer)
  • 30 gram boter

Bereidingswijze

1. Snij je halloumi in blokjes en paneer met wat garam masala. Bak dan in wat olijfolie aan, haal als ze gebakken zijn uit de pan en zet apart.

2. Fruit in een klein beetje boter de knoflook en de gember aan.

3. Voeg dan de koriander, kurkuma, chili en garam masala toe en roer door. Laat dit eventjes bakken totdat er een heerlijke geur vanaf komt. Pas op dat het vuur niet te hoog staat want knoflook verbrand snel.

4. Voeg de tomatenpasta toe en roer door. Voeg dan de passata en de citroensap toe en daarna de halloumi om zodat dit weer warm wordt.

5. Zet het vuur uit en voeg dan pas de boter en de slagroom toe (dit in verband met mogelijk schiften als het te heet is/wordt). Roer door en als alles is opgenomen in de saus dien dan op met versgebakken naan.

De slagroom zorgt er trouwens voor dat het zure van de tomatensaus eraf gaat. Proef even, als je nog tomaat proeft voeg dan nog wat slagroom toe. Je wil een romige, kruidige curry en geen tomatensaus.

Enjoy!

3.4/5 (9 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.