Porties: 2 a 3

Actieve kooktijd: 45 minuten

Totale bereidingstijd: 1 uur en 45 minuten


Halloumi, je houdt ervan of je vindt het niets. Ik hou ervan, Bart vindt het helemaal niets. Maar dat vind ik helemaal niet erg, dan blijft er meer voor mij over.

Halloumi heeft een hoog smeltpunt en is daarom heel geschikt om te grillen en bakken. De structuur lijkt een beetje op die van mozzarella, maar is steviger en qua smaak is halloumi ook een stuk ziltiger dan mozzarella.

Dit recept is voornamelijk een combinatie van andere recepten, maar die combinatie is wel een eigen artikel waard. Je zou het misschien niet verwachten maar deze combinatie is fantastisch. Je kan de pesto zelf maken met dit recept, je zou het ook kunnen kopen. De Griekse pita is een ander verhaal, deze kan je niet in de supermarkt kopen, maar het recept is echt niet lastig.

Verder is het een kwestie van nog even de halloumi bakken, alles bij elkaar doen en klaar ben je.

Ingrediënten

  • 3 pitabroodjes
  • 1 blok halloumi
  • 3 el pesto
  • 150 gram cherrytomaat gehalveerd
  • handje sla
  • olie

Bereidingswijze

  1. Snij je blok halloumi in plakken en gril deze in een beetje olie totdat ze een mooie knapperige korst hebben.
  2. Vul je pita’s met sla, cherrytomaat, wat plakjes halloumi en een eetlepel pesto.

Ik zei toch al dat het makkelijk was! Enjoy!