lamsbout in yoghurt

Gestoofde lam met yoghurt uit de oven

Dit gerecht heb ik in Griekenland gegeten en ik vond het zo’n heerlijke combinatie! Echt uniek ook! Nu heb ik dit trouwens met bok gegeten, maar dat is in NL iets moeilijker te vinden. Vreemd omdat we wel veel geiten en bokjes hebben rondlopen, maar het vlees wordt voornamelijk geexporteerd.

Lamsbout

Ik heb dus maar lamsbout gebruikt. Het vlees is het hoofdingrediënt hier dus zorg dat dat van goede kwaliteit is. De Griekse keuken staat bekend om de pure smaken en ook hier gebruiken we dus niet veel kruiden. Je zal echt lam blijven proeven.

Lamsbout in yoghurt

Gestoofde lam met yoghurt en kaas gegratineerd
Bereidingstijd30 min
Totale tijd6 uur 30 min
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 lamsbout a 800 gram dit lijkt veel, maar dit is met bot dus qua vlees valt het mee.
  • 1 el olie
  • peper en zout
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • geraspte belegen kaas en mozzarella

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 80 graden.
  • Smeer de lamsbout in met olie en breng op smaak met peper en zout. Bak minimaal 6 uur in de oven, afgedekt. Ik heb mijn lam in een gietijzeren pan met deksel gebakken maar een ovenschaal goed afgedekt met aluminiumfolie kan ook.
  • Na 6 uur moet je lamsbout gaar, mals en zo van het bot af te trekken zijn.
  • Bedek een pan of ovenschaal met bakpapier. Smeer hier ongeveer 100 gram Griekse yohurt op, verdeel de lam hierover en verdeel dan nog eens zo'n 100 gram Griekse yohurt over de lam.
  • Verdeel wat geraspte belegen kaas en geraspte mozzarella over de yoghurt en zet het geheel nog even terug in de oven. Zet de temperatuur hoger en zet de grillstand aan zodat je lekker snel een mooi gesmolten en bruine kaaslaag hebt.
  • Serveer direct!
0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.