Enchilada met kip

Enchiladas met pulled kip

Het gebeurt niet vaak, eigenlijk nooit, maar hiervan heb ik een tweede portie genomen. En dat terwijl de eerste portie al behoorlijk aan de maat was.

Nee, dit gerecht is niet koolhydraatarm en ik adviseer ook zeker om er iets van een salade bij te serveren want groenten gaan er ook niet in, maar jemig…wat is dit vreselijk lekker! En even tussen ons, ik heb er geen salade bij gegeten, was te druk met me volproppen, haha.

De kip is gestoofd in mijn standaard fajita kruiden, maar ik zal het recept hier nog even herhalen want de bereidingswijze is toch niet iets anders en ook zijn de verhoudingen wat anders.

Verder heb ik een enchilada saus gemaakt en vervolgens alles nog bedekt onder kaas en koriander. Serveer dit gerecht met creme fraiche voor die lichtzure tegenhanger en je eters zullen je eeuwig dankbaar zijn.

Dit recept is in twee delen. Als eerste maken we de pulled chicken. Dit kan je ook eerder op de dag doen zodat het avondeten lekker snel klaar is en dan hoef je je ook geen zorgen te maken over timing.

Enchiladas met pulled kip

Fantastische enchilada's gevuld met pulled kip
Bereidingstijd30 min
Totale tijd3 uur
Porties: 4

Ingrediënten

VOOR DE KIP

  • 4 kipfilets
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uipoeder
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels olie
  • 200 ml water

VOOR DE ENCHILADA'S

  • 8 medium wraps
  • 140 gram tomatenpuree
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel uipoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel appelciderazijn
  • 1/2 kipbouillonblokje
  • 100 ml water
  • 150 gram gratin kaas (mix van mozzarella, emmentaler en goudse kaas)

Instructies

VOOR DE KIP

  • Verhit de olie in een stoofpan en doe hier al je kruiden in. Bak even aan totdat alle geuren vrijkomen.
  • voeg dan de kip toe en bak aan totdat je kip aan de buitenkant bruin gebakken is.
  • Voeg het water toe, zet een deksel op de pan en laat op laag vuur de kip gaar sudderen.
  • Hou af en toe in de gaten of er nog voldoende water in zit en je kip niet aan het droogkoken is. Let op, zodra de kip goed gaar is willen we juist wel dat er geen vocht meer in zit.
  • Je weet dat de kip goed gegaard is als je met een garde de kip kan loskloppen (wel eerst even wat kleinere stukken maken, ik weet niet of het werkt als de kip nog helemaal heel is). Dit werkt ook een stuk sneller dan met 2 vorken.

VOOR DE ENCHILADA'S

  • Aangezien we de kip al gemaakt hebben beginnen we met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.
  • Nu gaan we de enchilada saus maken. In een steelpan meng je de tomatenpuree met de chilipoeder, uipoeder, knoflookpoeder, komijn, suiker, appelcider azijn en het bouillonblokje. Voeg dan het water toe en laat op zacht vuur even pruttelen. Dit is alleen zodat de suiker is opgelost en alle smaken gemengd zijn.
  • Smeer een ovenschaal in met een dun laagje enchilada saus.
  • Verdeel de kip over de 8 wraps en rol ze op. Leg ze naast elkaar in de ovenschaal en smeer de rest van de saus eroverheen.
  • Strooi de kaas erover en garneer met fijngesneden koriander.
  • Bak af in de oven totdat de kaas goed gesmolten is, zo’n 15 minuten.
5/5 (1 Review)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.